San Jose premagal Kralje in jih prehitel na lestvici

Los Angeles Kings so na domači tekmi s San Josejem doživeli poraz z 0:3.
Fotografija: Anže Kopitar je s soigralci izgubil štiri izmed zadnjih petih tekem. FOTO: Jeff Curry/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar je s soigralci izgubil štiri izmed zadnjih petih tekem. FOTO: Jeff Curry/Usa Today Sports

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL izgubili domačo tekmo s San Josejem z 0:3 in za nameček tekmecem prepustili šesto mesto v diviziji.

Kraljem v zadnjem času ne gre po načrtih. Na zadnjih petih tekmah so izgubili štirikrat, njihovi današnji tekmeci pa so nanizali tri zaporedne zmage in jih potisnili na sedmo mesto.

A Los Angeles kljub slabi formi ni v brezizhodnem položaju, saj za četrtim mestom v zahodni diviziji, ki ga zaenkrat drži Arizona in še prinaša nastop v končnici, ob dveh tekmah manj zaostaja za le pet točk.

Domačini v svoji dvorani niso našli poti mimo Martina Jonesa, ki je ustavil vseh 30 strelov na svoj gol in zabeležil 25. shutout kariere, njegovi soigralci pa so zadeli po enkrat v vsaki tretjini. 

Začelo se je v tretji minuti z golom Tomaša Hertla, ki je pred domačim golom preusmeril strel in presenetil Calvina Petersena.

V 30. minuti se je Hertl prelevil v asistenta, ko je po neuspešnem protinapadu zadrsal za gol, tam opazil Tima Meierja, ki je z leve strani povišal na 2:0.

Končni izid je v 60. minuti s strelom v prazna vrata postavil Rudolfs Balcers.

Slovenski as Anže Kopitar po 35. tekmi sezone ostaja pri 38 točkah (8+30), s čimer je dvanajsti najučinkovitejši igralec v ligi.

Los Angeles in San Jose se bosta že v noči s sobote na nedeljo pomerila še enkrat.


 

V Vancouvru se kopičijo oboleli


V moštvu Vancouver Canucks imajo iz dneva v dan večje težave z novim koronavirusom. Nazadnje so dodali kar pet imen na seznam igralcev, ki ne smejo igrati zaradi protokolov, povezanih z zajezitvijo virusa.

Na tem seznamu je sedaj sedem igralcev, to so Alexander Edler, Quinn Hughes, Zack MacEwen, Antoine Roussel, Braden Holtby, Adam Gaudette in Travis Hamonic, obenem pa je odsoten še eden izmed članov trenerskega štaba, ki ni bil imenovan.

Vodstvo lige je prestavilo štiri obračune Vancouvra, naslednja načrtovana tekma pa naj bi bila 8. aprila proti Calgaryju.

Rezultati lige NHL
Los Angeles Kings : San Jose Sharks 0:3 (Kopitar dva strela v 20:42)
New Jersey Devils : Washington Capitals 1:2 *po podaljšku
Winnipeg Jets : Toronto Maple Leafs 1:2 *po kazenskih strelih
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 3:2
Edmonton Oilers : Calgary Flames 3:2
Anaheim Ducks : Arizona Coyotes 2:4

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: