Jeseničani klonili proti Madžarom

Hokejisti Sij Acronija Jesenic so na drugi tekmi celinskega pokala izgubili proti Miskolcu s 3:4. Jutri jih čaka še Riga.

Objavljeno
24. oktober 2015 17.45
lvu HOKEJ
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Miskolc - Po včerajšnji uvodni zmagi nad špansko Jaco na turnirju drugega kola celinskega pokala so hokejisti Sij Acronija Jesenic danes morali priznati premoč domačemu Miskolcu, ki je bil boljši s 4:3 (1:1, 1:0, 2:2). Železarje jutri čaka še obračun z latvijsko Rigo, ki jo morajo premagati z najmanj dvema goloma razlike, če želijo osvojiti prvo mesto na turnirju. Le to namreč prinaša napredovanje.

Jeseničani so bili proti domačemu moštvu v podrejenem položaju, navsezadnje so na gol tekmeca sprožili le 16 strelov, Madžari pa na drugi strani kar 39. Gostje so bili kljub temu dokaj blizu uspehu, saj so ob zadetkih Jureta Dolinška, Andreja Židana in Mihe Pesjaka klonili z minimalno razliko.

Zmagovalca turnirja v Miskolcu čaka nadaljevanje celinskega pokala v skupini D, v Asiagu, kamor so že uvrščeni danski Herning, kazahstanski Jertis Pavlodar in domači Asiago. Na finalnem turnirju januarja pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi iz dveh turnirjev tretjega kola.