Sloviti Finec na klopi zmajev

Hokejiste SŽ Olimpije bo poslej vodil nekdanji finski selektor Raimo Summanen, Gregor Polončič pa bo prevzel selekcijo do 15 let.
Fotografija: Raimo Summanen je bil selektor Fincev leta 2004, ko je bil med letvi tudi sijajni Teemu Selänne. FOTO: Mike Blake/Reuters
Odpri galerijo
Raimo Summanen je bil selektor Fincev leta 2004, ko je bil med letvi tudi sijajni Teemu Selänne. FOTO: Mike Blake/Reuters

V Olimpijinem hokejskem taboru so se očitno zelo resno lotili projekta vstopa v najvišjo regionalno klubsko tekmovanje – ICEHL. Po zadnjih okrepitvah na ledu so namreč pripeljali slovitega finskega strokovnjaka Raima Summanena, nekoč selektorja reprezentance svoje hokejske dežele, prej pa še sijajnega hokejista, tudi soigralca slovitega Wayna Gretzkega pri Edmontonu.

Tako bo ta 58-letni Finec na ljubljanski trenerski klopi nasledil Gregorja Polončiča, ki bo ostal v klubu in vodil selekcijo hokejskih upov do 15 let. 

Summanen je vodil številne klube po Evropi: v domovini med drugim tudi najbolj prepoznavni Jokerit iz Helsinkov, v KHL Avangard iz Omska, v Švici Rapperswil-Jono, nazadnje pa na Slovaškem moštvo Zvolena v sezoni 2018/19.

Preberite še:

Komentarji: