SŽ Olimpiji zadostovala navdahnjena druga tretjina (VIDEO)

Ljubljanski hokejisti so v pokalnem četrtfinalu ECE Celje odpravili s 6:0, petkrat pa zadeli v drugem delu.
Fotografija: Ljubljančani so se samo v drugi tretjini veselili petkrat. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Ljubljančani so se samo v drugi tretjini veselili petkrat. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Kranj – Prva polfinalistka hokejskega pokala Slovenije je pričakovano državna podprvakinja SŽ Olimpija, ki je v uvodnem četrtfinalnem dvoboju pred 110 gledalci v kranjski dvorani Zlato polje s 6:0 (1:0, 5:0, 0:0) odpravila ECE Celje. Za gladko zmago je potrebovala le eno navdahnjeno tretjino, drugo, ko se je mreža poražencev zatresla kar petkrat.


Pet golov v drugi tretjini


Tik pred prvim odhodom na odmor je čvrst domač odpor vendarl strl Gregor Koblar, v drugem delu pa je moral celjski vratar Tomaž Trelc, ki je svojčas tudi že nosil ljubljanski dres, pogosto po plošček v mrežo. Najprej sta številčno prednost izkoristila Gal Koren in ponovno Koblar, manj kot minuto pozneje se je med strelce vpisal Luka Ulamec.


Jezovšek z igralcem manj


Ko se je dvoboj ravno nagnil v drugo polovico, sta v razmaku pičlih 66 sekund zadela še Žan Jezovšek, ki je bil uspešen celo ob igralcu manj na ledni ploskvi, in Janez Orehek. V zadnji tretjini, v kateri je med Olimpijinimi vratnicami namesto nepremagljivega Žana Usa stal Tilen Spreitzer, se rezultat ni več spremenil.
 

Komentarji: