Tomaž Razingar odslej pri švedskem drugoligašu Troji

Kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar bo soigralec Žige Pavlina na Švedskem.

Objavljeno
14. november 2013 19.19
tlo_Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar je končno razrešil uganko, kje bo nadaljeval mednarodno klubsko kariero. Iz moštva Team Jesenice, v katerem si je kruh služil le začasno, se bo preselil k švedskemu drugoligašu Troji-Ljungbyju, pri kateri bo soigralec branilca izbrane vrste Žige Pavlina. Raza bo moral pred podpisom pogodbe še na dvotedensko preizkušnjo, prvič pa bo dres novega delodajalca oblekel že v soboto v domačem dvoboju z Malmöjem.

Troja, pri kateri - kot zanimivost - kot pomočnik trenerja Gunnarja Leidborga deluje tudi nekdanji selektor Velike Britanije Paul Thompson (njegovi izbranci so Slovencem na SP skupine B pred tremi leti v Tivoliju povzročili ogromno preglavic in s 3:4 pokleknili šele po podaljšku), je včeraj prekinila pogodbo s Kanadčanom Sheajem Guthriejem, 34-letni Razingar, ki se je v zadnjem obdobju pojavljal v kombinacijah za prestop v Francijo, pa bo zapolnil vrzel po njegovem odhodu in predčasnem koncu sezone kapetana Johana Anderssona, ki ima resneje poškodovan bok.

»Gre za izkušenega igralca, ki bo - prepričan sem - po nekaj tekmah privajanja pomemben člen v našem moštvu,« je poudaril direktor kluba Jerry Andersson.

Tomaž Razingar je sicer dolgo iskal klub v tujini, v katerem bi se zadosti dobro pripravil na vrhunec sezone, olimpijske igre v Sočiju. Zanj bo to prva izkušnja na Švedskem, doslej se je na tujem ledu preizkušal že na Češkem, v Avstriji, Nemčiji, Italiji in onkraj luže.