Trepetali, a ostali na zmagovitem tiru

Telemach Olimpija drugič zapored uspešna doma, zdaj v boj za točki v Celovec.

Objavljeno
07. januar 2015 00.19
Hokej HDD Telemach- Olimpija proti Moser Medical Graz 99ers. Napad Mušič Aleša. V Ljubljani 6.1.2015
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Hokejisti ljubljanskega moštva so sinoči ostali na želenem zmagovitem tiru v EBEL. Po nedeljskem uspehu s Tirolci so tokrat ugnali še Štajerce iz Gradca, a navzlic zelo prepričljivi prvi polovici tekme za zmago trepetali prav do zadnjega zvoka tivolske sirene. V petek bodo zmaji gostovali v Celovcu.

Je bil to le preblisk ali dejansko začetek novega nabiranja točk? Tako so se ob včerajšnjem prihodu v dvorano spraševali najzvestejši Olimpijini privrženci, ki vztrajajo bodisi na svojih stalnih sedežih v Tivoliju bodisi ob občasnih izletih na druga prizorišča, kakršno so si nazadnje omislili na Trgu republike. Seveda bi bilo naivno verjeti, da je niz porazov prekinilo zgolj spoznanje o vrnitvi pod tivolsko streho, jasno pa je, da se tu igralci v zeleno-belih dresih počutijo bolj domače in tako tudi samozavestno.

Prav samozavestno pa so ti sinoči tudi začeli. Že po uvodnih minutah bi si naključni obiskovalec le težko mislil, da Ljubljančani že od septembrskih dni taborijo na dnu razpredelnice, gostje pa si s kopico okrepitev iz tujine, med njimi tudi vodilnim zmajem minule sezone Miho Verličem, postavljajo ambiciozni cilj: končnico. Olimpija je povsem obvladovala dogajanje na ledu in četudi uradna statistika strelov po prvem delu z razmerjem 13:13 tega ni razkrivala, je bila domača prednost dveh golov za začetek povsem zaslužena. Gostitelji so uprizorili krepko več povezanih akcij kot v prvih tednih sezone, Medvec, ki bi lahko večkrat takole poskusil, je natančno z modre zabil prvi gol, sledil je še novi priboljšek strelsko prebujenega kapetana Aleša Mušiča z igralcem več. In ko je na polovici tekme zadel še za 3:0, se je slavje ob novem paru točk že začelo.

Res pa se pri avstrijskem moštvu, kjer v zadnjih tednih nabirajo predvsem poraze, niso vdali. Z goloma so poslali tekmecem in občinstvu jasno sporočilo, da boja še ni konec, Tivoli je trepetal v zadnjih dveh minutah, ko se je domače moštvo borilo z igralcem manj na ledu, povrhu so Štajerci poskusili še s šestim igralcem v polju namesto vratarja. A ljubljanska utrdba je zdržala, po 13. zmagi v sezoni se pobeg z dna ne zdi več nemogoč.

Andy Chiodo, vratar Telemacha Olimpije: »Naš začetek je bil res spodbuden in četudi smo v drugi polovici tekme malce popustili, o zasluženosti naše zmage z borbenim pristopom ni bilo dvomov. Dobro smo pripravljeni tudi za petkov celovški lov na novi točki.«