Tudi Repe in Ropret v Francijo

Na pripravljalni hokejski turnir v Franciji je Kari Savolainen povabil še Jurija Repeta in Anžeta Ropreta.

Objavljeno
01. november 2017 16.33
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Selektor slovenske reprezentance Kari Savolainen je na seznam reprezentantov, ki bodo čez deset dni nastopili na prijateljskem turnirju v Franciji, dodal še dva igralca. V Cergyju bosta nastopila še branilec Jurij Repe (Kladno) in napadalec Anže Ropret (Ujpest).

Na turnirju, kjer bosta poleg gostiteljice Francije in Slovenije sodelovali še Latvija in Belorusija, bo imel Savolainen na voljo precej močno zasedbo, saj so na seznamu skorajda vsi najboljši igralci, ki so bili v reprezentanci v zadnjih letih, manjkajo le Jan Muršak, Klemen Pretnar in vratar Luka Gračnar.

Pred to reprezentančno akcijo slovenski igralci ne bodo imeli tradicionalnih domačih priprav na Bledu, ampak se bodo zbrali v Franciji 6. novembra in nato nekaj dni trenirali v Cergyju.

Turnir bo potekal od 9. do 11. novembra; Slovenijo za uvod čaka tekma z domačini, v petek z Latvijci, v soboto pa še z Belorusi.

Seznam reprezentantov:
- vratarji: Robert Kristan (SŽ Olimpija), Gašper Krošelj (brez kluba), Matija Pintarič (Rouen);
- branilci: Blaž Gregorc (Hradec Kralove), Sabahudin Kovačević (Nove Zamky), Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau), Aleksandar Magovec (SIJ Acroni Jesenice), Žiga Pavlin (Češke Budejovice), Matic Podlipnik (Karlovy Vary), Miha Štebih (VSV Beljak), Luka Vidmar (Fehervar), Jurij Repe (Kladno);
- napadalci: Boštjan Goličič (Grenoble), Andrej Hebar (SŽ Olimpija), Žiga Jeglič (Neftehimik Nižnekamsk), Anže Kuralt (Amiens), Aleš Mušič (Fehervar), Ken Ograjenšek (Graz 99-ers), Žiga Pance (Dornbirn), Nik Pem (Sij Acroni Jesenice), David Rodman (Grenoble), Marcel Rodman (Tölzer Löwen), Robert Sabolič (Admiral), Rok Tičar (Torpedo), Jan Urbas (Fischtown Pinguins), Miha Verlič (VSV Beljak), Anže Ropret (Ujpest).