Hokejske novice: spremembe v slovenski reprezentanci pred domačim turnirjem, Urbas zapustil KAC

Klemen Pretnar, Miha Verlič in Rok Leber ne bodo igrali na turnirju v Tivoliju, Jan Urbas je prekinil pogodbo z moštvom KAC.

Objavljeno
03. november 2014 13.36
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - S hokejske zveze Slovenije so sporočili, da bo moška reprezentanca na prihajajočem mednarodnem turnirju v Ljubljani nastopila v nekoliko spremenjeni zasedbi.

Slovenski selektor Matjaž Kopitar je pretekli mesec objavil seznam igralcev, ki bodo med četrtkom in soboto igrali na prijateljskem turnirju, vendar je v zadnjem trenutku prišlo do manjših sprememb.

Med vpoklicanimi igralci so svoj nastop odpovedali Klemen Pretnar (VSV Beljak), Miha Verlič (Graz 99ers) in Rok Leber (Telemach Olimpija), razlog pa je bolezen oziroma poškodba.

Njihova mesta v reprezentanci bodo zasedli Jakob Milovanovič (Grenoble), Gregor Koblar in Žiga Pešut (oba Telemach Olimpija).

Kopitarjevi izbranci so se danes zbrali v Ljubljani, vendar ne v popolni postavi. Gašper Krošelj, David Rodman (oba Oskarsham) in Aleš Kranjc (Södertälje) se bodo zaradi klubskih obveznosti na Švedskem svojim reprezentančnim soigralcem pridružili po torkovi medsebojni tekmi, medtem ko se bo ekipi naknadno pridružil tudi Robert Sabolič (Sparta Praga), ki bo nastopil na jutrišnji tekmi lige prvakov proti moštvu Linköping HC.

Slovenski hokejisti bodo prvo tekmo odigrali proti Japonski, v petek se bodo pomerili z Belorusijo, za konec pa še z Avstrijo.

Urbas prekinil pogodbo s Kacem

Iz Celovca prihaja novica, da je slovenski reprezentančni napadalec Jan Urbas na lastno željo zapustil avstrijski KAC.

25-letni Cerkničan se je klubu pridružil 30. septembra in zadel že na svojem debiju proti Dornbirnu, na skupno desetih tekmah lige EBEL pa je vknjižil 5 točk (4+1).

Slovenski napadalec je še včeraj igral za celovško moštvo proti Salzburgu (0:4), zdaj pa je izkoristil klavzulo v pogodbi in zapustil moštvo, ker je našel večji izziv:

»Hvaležen sem, ker sem dobil priložnost za igranje pri KAC-u. Ekipa je v zadnjih tednih pokazala, da ima dober karakter in je na poti proti vrhu lige. Moja pot v klubu se je končala, saj sem pri drugem klubu našel večji izziv,« je za uradno stran kluba povedal Urbas, ki ni razkril, kje bo nadaljeval svojo kariero.

Urbas bo ta teden nastopil na reprezentančnem turnirju v Ljubljani, kjer se bo Slovenija pomerila z Avstrijo, Belorusijo in Japonsko.