V Podmežaklo prihaja le Jonathan Juliano

Slovenski hokejski klub bo v prihodnjih dneh dobil novo okrepitev iz Amerike, medtem ko se je Ratislav Gašpar poškodoval.

Objavljeno
30. november 2011 07.14
Posodobljeno
01. december 2011 08.34
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Jesenice - Železarje bi morala v prihodnjih dneh okrepiti dva napadalca, a bo zaradi nesrečnega spleta okoliščin v Podmežaklo pripotoval le Jonathan Juliano, medtem ko je Rastislav Gašpar utrpel poškodbo, poroča spletna stran kluba.

Jonathan Juliano je v Michiganu rojeni 180 cm visok in 82 kg težak severnoameriški napadalec. Prihaja iz študentskih vrst, kjer se je izkazal kot zelo uspešen strelec. V ligi ACHA (American college hockey assosiation) je v lanski sezoni za univerzo Davenport odigral 45 tekem, na katerih je zbral 85 točk (31 golov in 54 podaj). Američan v teh dneh ureja dokumente v ZDA, na Jesenice pa naj bi prispel do konca tedna.

Včeraj so z jeseniškega tabora sporočili, da bo na enomesečno preizkušnjo prišel tudi 28-letni Slovak Ratislav Gašpar, ki pa se je menda poškodoval. Njegov prihod je preklican, saj si je tik pred odhodom v Slovenijo poškodoval ramo in mora na operacijo.

V kolikor bodo vsi dokumenti za ameriškega napadalca urejeni, bo svojo kvaliteto lahko pokazal že na nedeljskem karavanškem derbiju, v katerem se bodo železarji pomerili s Celovčani.