Na Hrušici ne bo skupinskega ogleda pete tekme velikega finala

V rodni vasi slovenskega NHL zvezdnika Kopitarja so zaradi (pre)velikega obiska odpovedali skupinski ogled pete tekme.

Objavljeno
08. junij 2012 13.02
Posodobljeno
08. junij 2012 13.11
D. O., Blaž Račič, Delo.si
D. O., Blaž Račič, Delo.si

Hrušica - Iz kulturno športnega društva Hrušica so vsem navijačem Anžeta Kopitarja in ostalim ljubiteljem hokeja sporočili, da ne bo skupinskega ogleda tekme velikega finala lige NHL. Peta tekma bo sicer na sporedu v noči na nedeljo ob 2. uri zjutraj, Kralji pa bi z novo zmago prvič v zgodovini kluba osvojili prestižni Stanleyev pokal.

Društvo je v preteklih dneh organiziralo ogled vseh finalnih tekme na velikem platnu pred Kulturnim domom na Hrušici. Kot so zapisali, so v osnovi želeli popestriti dogajanje lokalnemu prebivalstvu in namen tega je bilo mirno spremljanje tekem končnice NHL.

Kot je za Delo pojasnil Matej Kejžar, predsednik KŠD Hrušica, ki je organiziral dosedanje oglede, je že obisk dosedanjih tekem presegel vsa njihova pričakovanja. Napovedi, ki so jih Kopitarjevi navijači iz vse Slovenije objavljali na spletnih družabnih omrežjih, kažejo, da bi bil obisk nekajkrat večji kot na zadnji prireditvi, ki se je je kljub delovnemu dnevu in zgodnjim jutranjim uram udeležilo več kot tisoč obiskovalcev. Hrušica obiska več tisoč navijačev ne bi mogla sprejeti, niti ne bi mogli zagotoviti ustreznega varovanja, je še pojasnil Kejžar in vse pristaše Anžeta Kopitarja na Hrušico vabi prihodnjo soboto, ko bodo pripravili tretji hruščanski vikend zabave in športa in na katerem pričakujejo tudi Anžeta Kopitarja in njegovo nogometno ekipo. Če se do takrat Anže še ne bo vrnil na Hrušico, se bodo z njim povezali preko video konference, je še dodal Matej Kejžar.

Ob tem so se domačini tudi najlepše zahvalili vsem obiskovalcem, ki so obiskali Hrušico in skupaj z njimi spremljali tekme, predvsem pa se zahvalili sokrajanom za veliko mero potrpežljivosti in tolerantnosti ob preteklih dogodkih. Dodajajo, da sprejeta odločitev ni bila lahka, a je potrebno nanjo gledati kot na prispevek k varnosti vseh nas.