zadetek Anžeta Kopitarja navdušil tudi Toma Cruisa

Los Angeles Kings le še zmaga loči od konferenčnega finala. Sinoči so s 3:0 ugnali San Jose, prvi gol je zabil Anže Kopitar.

Objavljeno
24. maj 2013 09.58
NHL/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Še enkrat več so hokejisti Los Angeles Kings potrdili, da so na domačem ledu v Staples Centru praktično nepremagljivi. Sinoči so v konferenčnem polfinalu na Vzhodu prišli do tretje zmage proti San Jose Sharks, ki so v Kaliforniji klonili s 3:0. Aktualne prvake sedaj do konferenčnega finala loči le še ena zmaga, serija pa se seli nazaj v San Jose.

V prvi polovici tekme je Kralje sinoči reševal razpoloženi vratar Jonathan Quick, ki je zbral 24 obramb in še sedmič v svoji karieri tekmo končnice končal brez prejetega gola. Tokrat so prvaki sicer že od prve minute dalje zaigrali precej bolje kot na zadnjih dveh tekmah, ko so pobudo prepustili tekmecem in nato led zapustili sklonjenih glav.

Prvi je gostujočega vratarja Anttija Niemija uspel premagati slovenski zvezdnik Anže Kopitar. V vlogi podajalca je bil Justin Williams, Hrušičan pa se je najbolje znašel v zmedi pred finskim čuvajem mreže in povedel svoje moštvo v vodstvo z 1:0. Zadetek Kopitarja je razveselil tudi ameriškega igralskega zvezdnika Toma Cruisa, ki je Slovencu namenil aplavz (na spodnjem posnetku v 17 sekundi). To je bil drugi gol našega edinega predstavnika v letošnji končnici.

Drugi gol je v zadnji tretjini prispeval Slava Vojnov, ki je zabil že svoj četrti gol v končnici. Vojnov je s strelom od daleč tudi z nekaj sreče uspel spraviti plošček za hrbet Niemija. Prazno mrežo je pred koncem zatresel Jeff Carter in postavil končnih 3:0.

»Mislim, da smo do zmage prišli, ker smo tokrat tekmo začeli zelo dobro. Vsi se lahko strinjamo, da je bila to ena naših najboljših predstav v letošnji končnici. To smo potrebovali in v pravem trenutku tudi pokazali, da lahko igramo odličen hokej,« je po dvoboju dejal Kopitar.

Na pragu konferenčnega finala tudi Detroit in New York

Nesojeno moštvo Jana Muršaka, Detroit Red Wings, je prav tako na pragu konferenčnega finala. Rdeča krila so namreč včeraj proti Chicago Blackhawks vpisala še tretjo zmago (2:0). Na Vzhodu zelo dobro kaže ekipi Boston Bruins, ki pa so zapravili prvo priložnost za konferenčni finale. Popo podaljšku so namreč klonili proti New York Rangers (4:3). Boston v zmagah vodi s 3:1.

Izida NHL

Polfinale konferenčnega finala na Zahodu

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3:0

(Los Angeles Kings vodijo s 3:2 v zmagah)

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 2:0

(Detroit Red Wings vodijo s 3:1 v zmagah)

Polfinale konferenčnega finala na Vzhodu

New York Rangers - Boston Bruins 4:3 (podaljšek)

(Boston Bruins vodijo s 3:1 v zmagah)