Zapel je ukrajinski zbor, prvi gol pa je dosegel Rus

Visokih zmag so se v torek zvečer veselili hokejisti Calgary Flames, Colorado Avalanche in Tampa Bay Lightning, najbolj razpoloženi pa so bili Winnipeg Jets.
Fotografija: Ukrajinski zbor Hoosli je pred tekmo v dvorani Canada Life Centre v Winnipegu zapel ukrajinsko in kanadsko himno. FOTO: Terrence Lee/USA Today Sports
Odpri galerijo
Ukrajinski zbor Hoosli je pred tekmo v dvorani Canada Life Centre v Winnipegu zapel ukrajinsko in kanadsko himno. FOTO: Terrence Lee/USA Today Sports

Prvič v zgodovini lige NHL je ekipa zapravila štiri gole prednosti in nato z ravno toliko zadetki tudi slavila. Zgodilo se je v Winnipegu, kjer je Mark Scheifele zadel dvakrat in podelil še asistenco ob zmagi svojih Jets na kanadskem obračunu z Montreal Canadiens (8:4). Pierre-Luc Dubois je zadetku pristavil dve asistenci, za Winnipeg pa so zadeli še Paul StastnyAndrew CoppAdam LowryNate Schmidt in Jevgenij Svečnikov, medtem ko je vratar Connor Hellebuyck zbral 31 obramb.

»To je bila nora tekma, gor in dol. Napake, izključitve. Naša laloga je, da smo čim boljši in da ohranjamo pravo raven. A ko voljni moment tako niha z izključitvami, igro štiri proti štirim, lahko postane malce bolj zapleteno,« je priznal Dubois. Hattrick je v vrstah Montreala uspel Joshu Andersonu, a so Canadiens, lanski finalisti, ki so v tej sezoni povsem popusitli, morali priznati poraz po petih zaporednih zmagah. Zadel je še Artturi Lehkonen, vratar Sam Montembeault pa je po 17 obrambah v zadnji tretjini po 23 strelih prepustil svoje mesto Andrewu Hammondu.

Winnipeg je tekmo odprl z goloma v razmaku 36 sekund, ko je najprej ruski krilni igralec Svečnikov osamljen pred vrati preusmeril podajo Schmidta mimo Montembeaulta po dobrih petih minutah igre, nato je Montembaulta matiral še Schmidt. Sredi prve tretjine je bilo na semaforju že 4:0, a se je Montreal s tremi zadetki v sedmih minutah vrnil v igro že pred koncem uvodne tretjine. Po štirih minutah druge tretjine je bilo že 4:4, ko je Anderson dosegel svoj tretji gol večera, a z igralcem več je Copp slabe tri minute pred zadnjim premorom poskrbel za novo vodstvo domačih, ki ga niso več izpustili iz rok. Winnipeg je izkoristil štiri priložnosti z igralcem več na ledu od šestih, Montreal pa je v šestih poskusih zadel le enkrat.

Vodilna ekipa hokejske lige NHL Colorado Avalance melje dalje. V domači dvorani je plaz tokrat »zasul« New York Islanders s 5:3. Vodilna ekipa vzhoda Carolina Hurricanes pa je s 4:3 po podaljšku izgubila v Detroitu. Koloradska ekipa je prva v sezoni s 40 zmagami. A tokrat so se morali gostitelji za zmago zelo potruditi, saj je bil po dveh tretjinah izid izenačen in Gabriel Landeskog, Andre Burakovsky in Erik Johnson so šele v zadnjem delu poskrbeli za novo zmago.

Carolina pa je v Detroitu proti Red Wings vodila s 3:2, a je Dylan Larkin po golu Jordana Staala v 57. minuti potreboval vsega 38 sekund za izenačenje. V podaljšku je tekmo odločil Lucas Raymond in domačim zagotovil obe točki ter prekinil serijo petih zaporednih zmag Caroline.

Tri točke za Carolino zaostaja Tampa Bay, ki je s 5:2 premagala Ottawa Senators. Kanadčani so vodili že z 2:0, nato pa je Tampa na krilih Braydena Pointa, ki je dosegel gol in tri asistence, zmogla hiter preobrat. Velja omeniti tudi Nemca Leona Draisaitla, ki je ob zmagi Edmontona nad Philadelphio s 3:0 dosegel že 37. gol v sezoni. S tem se je na prvem mestu lestvice strelcev izenačil s hokejistom Toronta Austonom Matthewsom. Skupaj s podajami pa ima 76 strelskih točk, kar ga v tej razvrstitvi umešča na drugo mesto za klubskim kolegom Connorjem McDavidom, ki je v torek tako kot Draisaitl dosegel gol in podajo.


Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so bili tokrat prosti, so pa na poti v Dallas, kjer jih ponoči čaka pomembna tekma za uvrstitev v končnico. Kralji so na petem mestu zahoda, Dallas pa v konferenci zaostaja štiri točke in z zmago bi ekipa iz Kalifornije svojo prednost lepo povečala.




Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: