Železarji so se prebudili prepozno

Hokejisti Asiaga so že na prvi odmor odšli s tremi goli zaloge, Jeseničani so dvojno vrnili šele v zadnji minuti tekme.

Objavljeno
13. november 2016 08.36
lvu*Hokej
J. P.
J. P.

Jesenice - Po odličnem začetku sezone in kar desetih zaporednih zmagah so slovenski državni podprvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, v alpski ligi (AHL) nekoliko izgubili rdečo nit in sinoči vpisali že tretji poraz v zadnjih štirih obračunih, s katerim so na razpredelnici padli na četrto mesto. Pred domačimi navijači v Podmežakli so morali namreč priznati premoč Asiagu (2:3), ki se je po slabšem štartu sezone ujel in vpisal tretji zaporedni uspeh. Železarje nov izziv čaka v sredo, ko gredo na gostovanje k zadnjeuvrščenemu Bregenzerwaldu.

Za gostitelje je bila sinoči usodna prva tretjina, v kateri je moral vratar Žan Us kar trikrat po plošček v mrežo. Izključitev Marka Tarmana je že v tretji minuti izkoristil Andreas Lutz, tudi drugi zadetek je zasedba Asiaga dosegla ob številčni premoči na ledu. V 19. minuti je odsotnost Gašperja Cerkovnika, ki je moral na kazensko klop, izkoristil Jose Antonio Magnabosco, 14 sekund pred prvim odhodom v garderobo pa so Jeseničani, ki so imeli igralca več na ploskvi, po zapravljeni izjemni priložnosti Žana Jezovška pustili veliko luknjo v obrambi, ki jo je kaznoval Anthony Nigro.

Domači so se skušali vrniti v igro, a se jim to zlepa ni posrečilo, saj niso znali najti ploščku poti v mrežo mimo razpoloženega Frederica Cloutierja, ki je klonil šele v zadnji minuti dvoboja. In to ne enkrat, temveč kar dvakrat v razmaku 23 sekund, ko pa je bilo za Jeseničane že prepozno. Najprej ga je ukanil Luka Kalan, tik zatem še Miha Brus. Že tako zdesetkani varovanci trenerja Nika Zupančiča, ki je lahko računal zgolj na 15 igralcev v polju in dva čuvaja mreže, so za nameček ostali še brez branilca Aleša Jekliča, ki je moral že v prvi tretjini zaradi poškodbe prepone predčasno v garderobo in se ni več vrnil na led.

SIJ Acroni Jesenice : Asiago Hockey 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 450, sodniki Pichler, Cristeli, Supper, Verworner.

Strelci: 0:1 - Lutz (Sullivan, Scandella, 3./PP1), 0:2 - Magnabosco (Marchetti, Stevan, 19./PP1), 0:3 - Nigro (Scandella, Sullivan 20./SH1), 1:3 - Kalan (Sotlar, Magovac, 60), 2:3 - Brus (Rajsar, 60.)

Kazenske minute: SIJ Acroni Jesenice 10 (4, 2, 4), Asiago 10 (4, 6, 0)

Streli na gol: SIJ Acroni Jesenice 29 (12, 8, 9), Asiago 33 (13, 8, 12)

SIJ Acroni Jesenice: Us, Stojanovič, Oraže, Cerkovnik, Sotlar, Kalan, Jezovšek, Magovac, Tarman, Manfreda, Rajsar, Sodja, Jeklič, Berlisk, Brus, Glavič, Tomaževič. Trener: Nik Zupančič.