Železarji stavijo na obetavnega trenerja

Mitja Šivic bo tudi v naslednji sezoni vodil hokejsko ekipo Sij Acroni Jesenice.
Fotografija: Mitja Šivic je do prekinitve uspešno vodil ekipo Jesenic. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Mitja Šivic je do prekinitve uspešno vodil ekipo Jesenic. FOTO: Leon Vidic

Nekdanji hokejski reprezentant Mitja Šivic je v času premora zaradi epidemije novega koronavirusa pogodbo podaljšal za eno sezono z ekipo Sij Acroni Jesenice.

»Mitja je v zadnji sezoni s svojim delom postavil trdne temelje za prihodnost. Fantje so pod njegovim vodstvom pokazali napredek, med njimi in trenerjem se vidi medsebojno zaupanje,« so sporočili iz najuspešnejšega slovenskega hokejskega kolektiva.
 

Zgodba ima rep in glavo


Z dejstvom, da ostaja na trenerski klopi, je zadovoljen tudi nekdanji reprezentant.

Mitja Šivic je bil dolgoletni član reprezentance. FOTO: Roman Šipić
Mitja Šivic je bil dolgoletni član reprezentance. FOTO: Roman Šipić


»Tukaj res uživam. V veselje mi je delati s skupino tako dobrih fantov, osebnostno in igralsko. V obeh vrlinah so izjemno napredovali. Večjih težav z njimi nisem imel. Ko je bilo potrebno, so stopili v večje čevlje. Tukaj ostajam, ker bi rad z njimi dokončal zgodbo, poleg tega se mi zdi, da se klub podaja v pravo smer. Okrepili smo se v pisarnah, vse skupaj ima zdaj rep in glavo,« je zadovoljen Šivic, ki je kariero začel v Olimpiji, večino časa pa preživel v Franciji.

Športni direktor Marcel Rodman je navdušen nad pristopom Mitje Šivica. FOTO: Mavric Pivk
Športni direktor Marcel Rodman je navdušen nad pristopom Mitje Šivica. FOTO: Mavric Pivk


Športni direktor kluba Marcel Rodman je ob tem za spletno stran kluba povedal: »Ni dvoma, da je Mitja Šivic najboljša možnost za mesto glavnega trenerja. Pred lansko sezono je prevzel ekipo, ki je bila zbrana skupaj po sili razmer. Potreboval je nekaj časa, da je moštvo začelo dosegati pozitivne rezultate. V zaključku smo bili vsi skupaj prikrajšani za najboljši del sezone. Kljub temu je Mitja dokazal, da je pravi trener za našo mlado ekipo in je izjemno primeren za to okolje. Zna vzpostaviti ekipni duh. V sebi ima veliko atributov na katere sem tudi sam vedno stavil. Zato se že zelo veselimo naslednje sezone.«

Preberite še:

Komentarji: