Železarji v EBEL tudi v naslednji sezoni

Do konca naslednjega tedna bo treba poravnati 150.000 evrov.

Objavljeno
25. januar 2012 11.12
G. N., šport
G. N., šport

Jesenice – Acroni Jesenice bodo tudi v naslednji sezoni nastopale v EBEL, tekmovanju, v katerem se merijo klubi iz petih držav. To je sporočilo upravnega odbora kluba, ki ga je na včerajšnji novinarski konferenci zastopal član UO Iztok Klančnik.

Po »gašenju požara« Hokejske zveze Slovenije, ki je s svojim zagotovilom prepričala vodstvo EBEL, da bodo speljali to sezono, se jeseniška hokejska kalvarija po malem razpleta. UO kluba je s pisnim zagotovilom potrdil, da bo zaostale obveznosti igralcem poravnal v dveh obrokih. Kot je pojasnil Klančnik, je znesek prvega dela, ki ga morajo plačati do petka, 50.000 evrov, drugega dela (rok za plačilo je naslednji teden) pa 100.000 evrov.

»Hokej na Jesenicah ne sme in ne bo zamrl. Mi smo dali zagotovila igralcem. Vsem podpornikom jeseniškega hokeja bi rad sporočil, da klubu lahko pomagajo tako, da pridejo na tekme,« je povedal Klančnik in dodal: »Rešitev ni kratkoročna. Glavni pokrovitelj naj bi še sodeloval, pisnega zagotovila sicer še ni, a verjamem, da je klub tako močna blagovna znamka, da bodo vsi ostali. Sploh ne razmišljam o tem, da Jesenice ne bi sodelovale v EBEL tudi v naslednji sezoni.« Klančnik je še pojasnil, da je bil odziv vodstva kluba nekoliko poznejši zaradi službenih zasedenosti članov UO. Mnogi niti niso z Jesenic. Da bo hokej zanesljivo obstal na Jesenicah, je zagotovil tudi župan Tomaž Tom Mencinger.

Direktor tekmovanja Christian Feichtinger je bil zadovoljen. »HZS je zagotovila, da bodo Jesenice odigrale vse tekme, hkrati pa cenimo jeseniških šest sezon v ligi,« je dejal Feichtinger in izpostavil: »Če bi Olimpija izgubila Jesenice, je podobno, kot da bi v Avstriji Beljak ostal brez Celovca.«

Vlogo HZS je predstavil generalni sekretar Dejan Kontrec. »HZS je zastavila svoj ugled, direktor tekmovanja je bil deležen pritiska drugih klubov. A ni še konec, zdaj moramo vsi izpolniti svoje obveznosti,« je dejal Kontrec in Jeseničane opozoril: »HZS bo težko reševala vsak klub, to so bile izredne razmere.«