Zmaji in železarji uspešni na gostovanju

Olimpijini hokejisti so premagali Vipiteno s 3:1, Jeseničani s 4:2 boljši od Kitzbühela.
Fotografija: Tako Ljubljančani kot Jeseničani so vpisali novo zmago. FOTO: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Tako Ljubljančani kot Jeseničani so vpisali novo zmago. FOTO: Jure Eržen/delo

Hokejisti SŽ Olimpije so v alpski ligi dosegli novo zmago, potem ko so v gosteh premagali Vipiteno s 3:1.

Ljubljanski hokejisti so še drugo gostovanje ta teden, ko so se po daljšem premoru vrnili na led regionalnega tekmovanja, opravili zanesljivo in dosegli novo zmago. Potem ko so pred dvema dnevoma s 4:0 odpravili Rittten, je danes padel še Vipiteno, izid pa je bil 3:1.

A razlika bi lahko bila na koncu še višja, saj so bili gostje precej nevarnejši in imeli tudi več strelov na gol, domači pa v vratih zelo razpoloženega Roberta Reinharta. Ta je na koncu zbral kar 49 obramb, ni pa mogel preprečiti zadetkov Olimpije, s katerimi so gostje vendarle prišli do zaslužene zmage.

Začetek je bil sicer podoben kot proti Rittnu, saj je Olimpija gol dosegla v zgodnjem obdobju tekme. Tokrat v peti minuti, ko je v polno zadel Tadej Čimžar. A ostalo je le pri enem zadetku v tem delu igre, zaman pa so gostje vrata domačih oblegali tudi v drugi tretjini. V tej so imeli gostje 19 strelov na gol, a je izid tudi po 40 minutah ostal 1:0.

Za olajšanje je potem poskrbel Aleš Mušič z zadetkom za povišanje vodstva v 43. minuti, vseeno pa so domači z zadetkom v 49. poskrbeli za zanimivo končnico. A vratarja Paava Hölsäja (na tekmi s 16 obrambami ni imel veliko dela) niso več premagali, zato pa je piko na i ljubljanski predstavi postavil Jure Sotlar in minuto in pol pred koncem dokončno potrdil tri točke za zmaje.

Naslednja tekma v alpski ligi zeleno-bele čaka v torek, ko bodo doma gostili Pustertal.
 

Jeseničanom zmaga po preobratu


Zmagali so tudi hokejisti Sija Acronija Jesenic, ki so v gosteh premagali Kitzbühel s 4:2.

Potem ko so ta teden doma opravili drugi del zadnje naloge iz prvega dela lige in v zaostali tekmi premagali drugo ekipo Celovca, je tokrat železarje čakal težji zalogaj. A na gostovanju v znanem smučarskem središču so po preobratu in zaostanku 1:2 na koncu le prišli do treh točk.

Začetek slovenske ekipe je bil dober, za vodstvo pa je v prvi tretjini poskrbel Jaka Šturm. A v nadaljevanju so domači prišli do številčne prednosti; sredi tekme so imeli po dveh kaznih na jeseniški strani minuto in pol na ledu prednost dveh igralcev več, kar so tudi izkoristili. Potem ko so prvič premagali Žana Usa, pa so zadeli še enkrat tik za tem, ko se je druga jeseniška kazen iztekla.

Vendar je železarje v igro vrnil Andrej Hebar, ki je zadel v 36. minuti, njegov zadetek pa je bil znak za popoln preobrat v zadnjem delu. Takrat je za vodstvo poskrbel Mirko Djumić v 47. minuti, minimalno prednost so gostje zadržali do 59. minute, ko so domači tvegali brez vratarja. Vendar izenačenja niso dosegli, je pa na jeseniški strani šest sekund pred koncem prazna vrata izkoristil Žan Jezovšek in potrdil prigarane tri točke.

Jeseničane naslednja tekma v alpski ligi čaka v petek, ko bodo gostovali pri Bregenzerwaldu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: