Zmaji na celovškem ledu uresničili obljubo

Hokejisti Telemacha Olimpije so po napetem boju in za konec kazenskih strelih zmagali v Celovcu.

Objavljeno
18. december 2013 06.29
LJUBLJANA 30.07. 2012 hokejist Olimpije. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Celovec – V ljubljanskem hokejskem taboru so sinoči uresničili obljubo, da bodo navzlic zapravljeni priložnosti za neposredno uvrstitev v končnico EBEL igrali zavzeto do konca uvodnega dela. Tako so po napetem boju in za konec kazenskih strelih zmagali v Celovcu.

Preteklost razkriva mnoge vroče celovško-ljubljanske hokejske dvoboje, zlasti nepozaben ostaja četrtfinale v prvi Olimpijini sezoni med avstrijsko ligaško druščino (2007/08). Ta čas pa sta obe moštvi daleč od nekdanje slave, Ljubljančani so zadnje mesece nenehno na dnu lestvice EBEL, za njih se bo resen boj za točke začel 17. januarja ob uvodu v kvalifikacijski del za končnico.

V slogu sedanjega razmerja moči v tem tekmovanju pa je minevala tudi včerajšnja tekma, na kateri ni bilo videti prav veliko kakovostnega hokeja. Moštvi sta bili večinoma izenačeni, Olimpija se je sprva vnovič soočila s težavami ob prednosti igralca več. KAC pa je že svojo prvo priložnost petih proti štirim izkoristil za 2:0, a zmaji so se le vrnili v igro po Rossovem natančnem strelu pod prečko, nakar so vendarle tudi sami zadeli v trenutkih številčne premoči. V minutah zasuka je bil Olimpijin adut vnovič Miha Verlič, junaki kazenskih strelov pa so bili nato Ken Ograjenšek, Gregor Koblar in vratar Jerry Kuhn.