Zmaji po dunajskem ulovili še tirolski plen

Peta zmaga hokejistov Telemacha Olimpije v tej sezoni EBEL, Andy Chiodo prvič brez prejetega gola.

Objavljeno
23. november 2014 00.01
Hunter Bishop na tekmi med HDD Telemach Olimpijo in Innsbruckom. Ljubljana 28. september 2014.
S. U., šport
S. U., šport
Innsbruck – Hokejisti Telemacha Olimpije so se pred dnevi na Dunaju veselili prvih točk v sezoni na tujem, sinoči pa so jim dodali nove tri za zmago na Tirolskem. Podoba ljubljanske igre je bila zelo disciplinirana in tudi spodbudna pred nadaljevanjem sezone. Že danes bodo zmaji gostovali v Salzburgu.

Pred trenerjem Fabianom Dahlemom je bila zahtevna naloga psihološke priprave moštva, ki ga podvig pri vodilnem moštvu EBEL v avstrijski metropoli nikakor ni smel uspavati. A obenem so bila opozorila iz Innsbrucka ob porazih zadnjih let za zmaje dovolj zgovorna, zato so dejansko pred včerajšnjo tekmo strnili vse sile in le nadaljevali po pristopu, s katerim so odnesli dunajski točki ob zmagi po kazenskih strelih. Toda tokrat za uspeh teh niso potrebovali, po 60 minutah čvrstega boja je bila naloga opravljena, Andy Chiodo pa je prvič v sezoni ohranil Olimpijina vrata brez prejetega gola. »Ta zmaga je sad izjemne discipline prav vseh naših hokejistov. Moji soigralci v polju so ohranjali učinkovit sistem igre, se metali pod ploščke, garali prav do konca. Veselim se že nove tekme v Salzburgu, pred katero pa se bo treba dobro spočiti in si jutri povrniti moči,« se zaveda Chiodo.

Strokovno vodstvo kot navijače pa lahko veseli tudi spoznanje, da navzlic pogostejšim strelom domače zasedbe (39:31) hude nevarnosti za čuvaja mreže Ljubljančanov sploh ni bilo. Niti enkrat namreč gostje domačim hokejistom niso ponudili manevrskega prostora za napad samega igralca pred Chiodom ali denimo dveh proti enemu. Olimpija pa je potrpežljivo čakala na svoje priložnosti, ohranjala zbranost tudi v trenutkih tekmečeve številčne premoči, s tremi goli, zadnjim v domačo prazno mrežo, pa se zasluženo veselila pete zmage v sezoni.

Lep slovenski večer v večnem hokejskem prestižu s severnimi sosedi so nato sinoči dopolnili še Jeseničani, ki so v derbiju INL ugnali moštvo Feldkircha. Pred 600 gledalci je v Podmežakli uvodni gol zabil povratnik k moštvu Aleš Remar, o zmagovalcu pa je odločil Anže Zupančič v drugi minuti podaljška.