Zmaji po podvig, kjer je plen vedno zelo daleč

Pred hokejisti Telemacha Olimpije še šest tekem v boju za uvrstitev v končnico EBEL.

Objavljeno
20. februar 2015 01.24
HDD Telemach Olimpija - EC KAC. Na sliki Tom Zanoški(10). Ljubljana,17,2014
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Po torkovem porazu na domačem ledu proti Celovčanom iz Tivolija počasi izginja upanje, da bi se Olimpijino moštvo po dveh sušnih letih vrnilo v končnico EBEL, vendar pa slačilnica pod vodstvom ambicioznega nemškega strokovnjaka Fabiana Dahlema ohranja trmo. Morda bo z njo presenetila že drevi na Predarlskem.

Dornbirn, ki se je med vsemi avstrijskimi moštvi druščini EBEL priključil nazadnje, ne sodi prav v vrh, a kot nalašč Ljubljančanom predvsem na svojem ledu vedno znova postavi previsoko oviro. Zmaji zlepa ne najdejo protiorožja za domačo ofenzivno postavitev in četudi so bili kos že krepko močnejšim tekmecem, denimo na Dunaju ali v Beljaku, jim proti Dornbirnu nikakor ne gre.

V tej sezoni so doživeli na skrajnem avstrijskem zahodu dva gladka poraza (2:8 in 2:5), tudi torkova Olimpijina tekma proti KAC je razkrila staro spoznanje o (ne)moči edinega slovenskega moštva v tej ligi: če hitro ne izkoristi priigranih in ponujenih priložnosti, se tehtnica nagne na tekmečevo stran. V tej ljubljanski zasedbi preprosto ni dovolj kakovosti, da bi zmagovala tudi v trenutkih slabega pristopa ali nezbranosti. Ključne ostajajo minute z igralcem ali celo dvema več, prav v tej prvini je Dornbirn z 19,20-odstotno učinkovitostjo krepko uspešnejši kot Olimpija z 12 odstotki. In najbrž si ni težko predstavljati, koliko samozavesti bi vrnil drevišnji podvig pred novim krogom. Ta se bo začel v nedeljo, spored se bo zrcalno zasukal. Zato bo moštvo s Predarlskega že takrat gostovalo v Ljubljani.

Pred ljubljanskimi hokejisti je še šest tekem do konca II. dela, sedanji pogled na lestvico razkriva, da bo takrat, 3. marca, napočil konec sezone glede nabiranja avstrijskih točk. Sledil bo le še domači boj za lovoriko, vprašanje je tudi, s kom v postavi. Boja za preživetje v Tivoliju po nakopičenih dolgovih še zdaleč ni konec, sleherni evro mora klubsko vodstvo zelo pozorno pretehtati ...

Pari 5. kola II. dela, skupina B; sinoči – Innsbruck : Graz 99ers 2:1 (1:0, 0:1, 0:0; 0:0, 1:0); danes: Dornbirn – Telemach Olimpija, KAC – Bolzano; skupina A: Linz – Salzburg, Vienna Capitals – Fehervar (obe ob 19.15), Znojmo – VSV (18.30).