Drama na tivolskem ledu s srečnim koncem za zmaje

Olimpija po izjemnem boju v podaljšku dobila uvodno tekmo finala alpske lige v seriji na tri zmage proti Asiagu, že v četrtek pa bo v Italiji tekma št. 2.
Fotografija: Žiga Pešut je načel mrežo Asiaga. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Žiga Pešut je načel mrežo Asiaga. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Že uvodna tekma finalne serije alpske hokejske lige je ponudila izjemen scenarij, vreden končnice tudi v najmočnejših tekmovanjih na ledenih ploskvah. Domači zmaji so dolgo garali za zmago, gol odločitve pa je v 7. minuti podaljška zabil domači kapetan Žiga Pance. Tekma št. 2 v seriji na tri zmage bo jutri zvečer v Asiagu.

Finale! Tako kot pred dvema letoma, ko so nazadnje tekmovanje v alpski ligi izvedli do konca, je Olimpijin tabor vnovič dočakal finalno serijo končnice, tokrat v nasprotju s tisto zgodbo iz pomladi 2019 z najboljšim možnim izhodiščem oz. uvodom na domačem ledu. In tekma št. 1 se je za zmaje začela s sanjskim scenarijem – z vodilnim golom že v uvodni minuti! Tako je bilo tudi nazadnje proti Lustenauu, takrat resda z nenavadnim golom po pičlih šestih sekundah igre. Zdaj pa so gostitelji poskusili s prvo pripravljeno akcijo na tekmi, Žiga Pešut, eden tistih priljubljenih Mariborčanov v Ljubljani, je natančno zadel pod prečko in priigral svojemu moštvu imenitno odskočno desko za nadaljevanje tekme.



Dejansko je Olimpija nadaljevala z odločnim in napadalnim pristopom, toda nato se Gianluca Vallini, nazadnje že junak Asiaga v polfinalu z Jesenicami, dolgo ni dal. In če je morda še kdo pomislil, da bo zgodnje vodstvo ljubljanskemu moštvu odprlo pot k zmagi, je bilo na dlani, da bo pot do te še zelo težka.

Že uvodna tekma finala je ponudila zelo razburljivo predstavo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Že uvodna tekma finala je ponudila zelo razburljivo predstavo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Zmaji so morali vlagati veliko energije in ustvarjalnosti za tako želeni uspešen začetek tega finala. Izkušeni Aleš Mušič je mojstrsko sklenil akcijo v trenutkih številčne premoči, toda ob prednosti petih proti štirim so tudi Italijani odgovorili z golom. In nato ponovili scenarij s 5. tekme polfinala, ko se s svojo čvrsto obrambo ne vdajo ter z golom presenetijo tekmeca. Izenačili so 45 sekund pred koncem, sledil je podaljšek. V tem pa je domačo premoč z golom za zmago kronal Žiga Pance.


KAC prvak, Rok Tičar junak tekme


Na 5. tekmi finala ICEHL je KAC v Bolzanu zmagal s 5:2 in s skupnim izidom 4:1 osvojil naslov zmagovalca. Pri celovškem moštvu sta v finalni seriji blestela Blaž Gregorc in Rok Tičar. Slednji je bil z golom in podajama junak te zadnje tekme v sezoni ICEHL.

Preberite še:

Komentarji: