Zmaji po tretji točki v nizu petih tekem

Hokejisti Telemacha Olimpije drevi v ligi EBEL doma proti Celovčanom.

Objavljeno
28. november 2014 01.12
rsi-hokej
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Končno! Resda na hokejskih tekmah v Tivoliju ni več takšnih množic obiskovalcev kot nekoč, a najzvestejši se veselijo današnjega večera in snidenja s svojimi zmaji, potem ko so ti zadnje štiri tekme igrali na tujem.

Po slabem štartu v sezono pa so na omenjenih gostovanjih ujeli polovični plen (zmagi na Dunaju in v Innsbrucku, poraza v Salzburgu in Bolzanu), kar je bilo pravzaprav več od realnih pričakovanj, zato tudi lahko dovolj samozavestno pričakujejo prihajajoči izziv proti KAC. Tradicija dvobojev z najuspešnejšim klubom avstrijske hokejske zgodovine je že dolga, bolj kot Olimpijino mesto na dnu lestvice pa v tej sezoni presenečajo slabi izidi koroškega moštva, ki navzlic reprezentantom in približno šestkrat višjemu proračunu od ljubljanskega že krepko zaostajajo za konkurenco.

Pri domačem moštvu je za današnjo predstavo vnovič vprašljiv nastop napadalca Andreja Hebarja, ki je podobno kot na tekmi prej tudi nazadnje v Salzburgu zaradi bolečin v hrbtu predčasno zapustil led. Poškodba bo preprečila udeležbo tudi Galu Korenu, a vseeno se v Tivoliju odločno lotevajo načrta za tretjo zmago na zadnjih petih tekmah.

Pari 23. kola; sinoči – Linz : Innsbruck 2:1 – po kazenskih strelih (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0); danes (vse ob 19.15): Telemach Olimpija – KAC, VSV – Znojmo, Dornbirn – Graz 99ers, Salzburg – Vienna Capitals; jutri: Fehervar – Bolzano.