Zmaji za konec brez ognja

Hokejskega vratarja Roberta Kristana omenjali v Bolzanu kot novo okrepitev.

Objavljeno
04. december 2017 11.00
Posodobljeno
04. december 2017 11.00

Ljubljana – Potem ko je bila pred nekaj dnevi opazna dobra volja v taborih obeh slovenskih moštev v alpski hokejski ligi, saj so bile Jesenice prav na vrhu lestvice, Olimpija pa je z eno najboljših iger dosedanjega dela sezone ugnala Asiago s 4:0, je konec tedna zasukal slovensko zgodbo v drugo smer.

Po zmagi Rittna v Celovcu železarji namreč niso več na 1. mestu, zmaji pa so na Predarlskem proti moštvu Bregenzerwalda izgubili z 2:5, a bolj kot izid je bil moteč potek tekme. Ljubljančani so namreč odlično začeli, vodili z 2:0, in še do 50. minute ob prednosti gostov z 2:1 ni bilo preplaha. Nato pa se je v pičlih petih minutah Olimpijin načrt sesul, vratar Robert Kristan je moral trikrat v mrežo po plošček, še en gol za končni izid 5:2 so gostitelji zabili v prazno mrežo, ko so slovenski podprvaki poskusili brez vratarja, s šestim igralcem v polju. Slednji so sicer dovolili avstrijskemu moštvu preveč strelov (45; sami so jih sprožili 32), tudi Kristan ni več mogel čarati.

Sicer pa je njegova forma v zadnjih tednih na spodbudni ravni, ni presenetljivo, da je bil pred dnevi blizu ponudbe iz EBEL, saj so pri Bolzanu po odhodu Jakuba Sedlačeka k Slovanu v Bratislavo iskali novega vratarja. Med kandidati je bil Slovenec, a ob koncu so na Južnem Tirolskem izbrali 34-letnega Finca, torej Kristanovega vrstnika, Pekko Tuokkolo, ki je nekoč branil za KAC in Vienno.