Zupančič: Sreča se ti lahko nasmehne enkrat, trikrat zagotovo ne

Slovenska hokejska reprezentanca bo na OI 2018 v Pjongčangu igrala v skupini B z Rusi, Američani in Slovaki.

Objavljeno
05. september 2016 01.21
brez naslova
J. P.
J. P.

Minsk - Slovenska hokejska reprezentanca se zasluženo veseli drugega zaporednega preboja na olimpijske igre, vozovnico za Južno Korejo si je zagotovila s tremi zmagami na kvalifikacijskem turnirju v Minsku, danes je preskočila še najzahtevnejšo oviro - gostitelje Beloruse, ki so padli po kazenskih strelih.

»Težko je strniti vse misli, saj so glave zelo vroče, je pa za slovenski hokej to zelo velika stvar. Drugič zapovrstjo smo se prebili na olimpijske igre, kar je bilo nekako nepredstavljivo, a smo verjeli in dokazali kakovost. Sreča se ti lahko nasmehne enkrat, proti tukajšnjim tekmecem pa trikrat nikakor ne. Fantje so res opravili vse po dogovorih, seveda z napakami. Toda danes smo bili enostavno srečnejši in se uvrstili na olimpijske igre,« je strnil vtise selektor Nik Zupančič.

»Neverjetno, kakšna tekma, koliko truda, koliko srca! Ponosen sem, da sem lahko del te ekipe in da sem lahko to doživel. Verjel sem, da se nam bo posrečilo, z izjemno borbo se nam je res. Po tekmečevem izenačenju smo ohranili trezno glavo in verjeli do konca. Zadeval sem, toda sleherni od nas je imel svojo vlogo na ledni ploskvi,« je pojasnil trikratni strelec Rok Tičar.

Anže Kopitar, ravno tako uspešen izvajalec kazenskega strela, je dodal: »Dvoboj je bil najzahtevnejši od vseh v Minsku, pač odločilna finalna tekma, ki te pelje na olimpijske igre. Seveda so pritiski bili, tudi kanček treme na začetku, toda v takšnem dvoboju si želi igrati vsak hokejist in mislim, da smo tremo pozitivno usmerili. Takšen obračun ti da zadnje atome moči in neko energijo, za katero sploh ne veš, da jo imaš, tudi ko te že pečejo noge.«

»Proti 15.000 navijačem na tribuni ni lahko igrati. Tudi nasprotnik je bil kakovosten, tako da bi se lahko veselili tudi Belorusi. Toda mi smo bili bolj zbrani in smo tudi zasluženo zmagali. Morda tekma ni bila najlepša, a na ploskvi smo pustili prav vse in zmagali,« pa je pripomnil kapetan Jan Muršak.

Slovenija bo na olimpijskih igrah čez dve leti v Pjongčangu igrala v skupini B skupaj z Rusi, Američani in Slovaki. V skupini A bodo Kanadčani, Čehi, Švicarji in gostitelji Korejci, medtem ko bosta v skupini C ob skandinavskih predstavnicah Švedski in Finski še dva kvalifikanta, Nemčija in Norveška.