Abu Dabiju zaupana prva gala kolesarska prireditev

V Abu Dabiju bodo 11. oktobra izpeljali premierno gala kolesarsko prireditev, na kateri bodo podelili nagrade najboljšim.

Objavljeno
02. oktober 2015 10.29
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Montreux - Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je naznanila, da bo 11. oktobra v Abu Dabiju organizirala posebno gala prireditev, na kateri bo podelila nagrade najboljšim kolesarjem te sezone.

Dogodek bo potekal na zadnji dan štiridnevne dirke po Abu Dabiju, kolesarska smetana pa se bo zbrala v Yas Marini.

Nagrado bodo med drugimi prejeli najboljši trije iz svetovne serije, najboljši s treh največjih tritedenskih dirk na svetu (Tour, Giro, Vuelta) najboljša ekipa v svetovni seriji, najboljša država svetovne serije, svetovni prvak in svetovna prvakinja v cestni dirki ter vožnji na čas, moška in ženska ekipa, ki sta na svetovnem prvenstvu zmagali v vožnji na čas, najboljša kolesarka v ženskem svetovnem pokalu, trenutna lastnika najboljše znamke v vožnji na eno uro, posebna nagrada pa je namenjena tudi za fair play.

»Od šprintov z ramo ob rami vse do ciljne črte, do pogumnih samostojnih voženj - kolesarji so nas puščali na robu sedežev. Kolesarska gala prireditev je način, da se jim zahvalimo in jih nagradimo za izjemne predstave. Navdušen sem, da so v Abu Dabiju sprejeli prireditev,« je povedal predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson.