Bujakova 12. in Batageljeva 18. na Švedskem

Na dirki ženske svetovne serije sta Eugenia Bujak in Polona Batagelj iz ekipe BTC City Ljubljana osvojili 12. oziroma 18. mesto.

Objavljeno
21. avgust 2016 16.13
Posodobljeno
21. avgust 2016 16.17
Vožnja na čas. Na sliki Batagelj Polona . Ljubljana, 06.06.2014
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Vargarda - Na dirki ženske svetovne serije v švedski Vargardi so konec tedna nastopile tudi kolesarke edine slovenske poklicne ekipe BTC City Ljubljana. V ekipnem kronometru so bile šeste, na današnji 141 kilometrov dolgi cestni preizkušnji pa je bila najvišje Poljakinja Eugenia Bujak na 12. mestu. Zmagala je domačinka Emilia Fahlin (Ale Cipollini).

Članice ekipe BTC City Ljubljana so bile vse do zadnjih krogov v glavnini stotih kolesark, v zadnjih treh krogih pa so zamudile beg devetih in pozneje še dveh kolesark. Glavnina je v cilj prišla slabo minuto za ubežnicami, kjer se je Bujakova izkazala kot ena močnejših na dirki in se uvrstila na 12. mesto, s čimer je ponovila lanski uspeh. Polona Batagelj je dirko končala v dvajseterici na 18. mestu in tako dobila prve točke svetovne serije.

V ekipnem kronometru so Polona Batagelj, Martina Ritter, Olena Pavlukina, Eugenia Bujak, Anna Plichta in Corinna Lechner z 42-kilometrsko progo opravile kot šeste. Zmage so se na koncu veselila članice ekipe Boels Dolams, ki so za 36 sekund premagale Cervelo Biglo, in za 1:16 minute Rabobank Liv. Ljubljančanke so na šestem mestu zaostale 2:35 minute.