Contador se vrača na Vuelti

Po zlomu golenice na Touru španskemu kolesarskemu zvezdniku Albertu Contadorju vendarle ni bilo treba iti pod nož.

Objavljeno
14. avgust 2014 16.12
CYCLING-SUI-ESP-VUELTA-CONTADOR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Španski kolesarski zvezdnik Alberto Contador, izkušeni član moštva Tinkoff-Saxo, pri katerem si kruh služi tudi Slovenec Marko Kump, si je premislil. Potem ko je konec julija zaradi daljšega okrevanja po poškodbi že odpovedal nastop na letošnji Vuelti, ki se bo začela 23. avgusta v Jerezu, je danes preklical svojo odločitev in napovedal, da bo na sloviti preizkušnji pred domačimi navijači vendarle lahko nastopil.

Spomnimo: 31-letni Contador je na ekstremno zahtevni deseti etapi letošnjega Toura po hudem padcu odstopil v solzah in z zlomljeno golenico, zaradi česar naj bi moral tudi pod nož, a jo je vendarle odnesel brez operativnega posega. Ker pa je bilo obdobje okrevanja daljše od pričakovanega, se je pod vprašajem znašel njegov nastop na španski pentlji, ki pa ga je danes vendarle potrdil.

»Že pred desetimi dnevi sem se vrnil na kolo in včeraj opravil prvi gorski trening brez bolečin. To me motivira in razveseljuje, zato sem se odločil tudi za nastop na Vuelti,« je komentiral dvakratni zmagovalec Toura in enkratni Gira, ki bo na letošnji domači dirki lovil že tretjo zmago.