Ergaver se je poslovil od naslova svetovnega prvaka

V Val di Soleju je novi prvak v disciplini gorskega kolesarstva štirikros postal Felix Beckeman. 

Objavljeno
25. avgust 2017 23.48
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Val di Sole - Slovenski gorski kolesar v disciplini štirikros Mitja Ergaver na svetovnem prvenstvu v italijanskem Val di Soleju ni ubranil mavrične majice, ki jo je lani presenetljivo osvojil prav v omejenem kraju. Primorec je bil na koncu najboljši Slovenec, tekmovanje je končal v četrtfinalu. Naslov je predal Švedu Felixu Beckemanu.

Srebro je osvojil Francoz Quentin Derbier, bron Italijan Giovanni Pozzoni, brez kolajne je v finalu zadnje preostale četverice ostal Nemec Benedikt Last.

Ergaver je pred letom dni v dolini sonca presenetljivo osvojil naslov svetovnega prvaka, danes pa ga je moral predati že po četrtfinalu. V njem sta bila v njegovi skupini hitrejša Nemec Benedikt Last in Avstrijec Hannes Slavik, ki je Slovenca z drzno potezo prehitel tik pred ciljem na kamnitem odseku. Ergaver je bil tretji, v polfinale sta vodili prvi dve mesti. Na koncu je bil deveti.

Že prej so izpadli preostali Slovenci. Matija Stupar, Urban Rotnik in sicer odlični smučar prostega sloga Filip Flisar so se ustavili v osmini finala.

Med ženskami je slavila Avstralka Caroline Buchanan pred Čehinjo Romano Labounkovo in Avstrijko Helene Valerie Fruhwirth, v finalu je brez medalje ostala Britanka Natasha Bradley. Slovenk ni bilo na startu.

Val di Sole, ki je ta konec tedna tudi zadnje prizorišč tekem svetovnega pokala, bo v soboto v znamenju tekmovalcev spustu, v nedeljo pa še tekmovalcev v olimpijskem krosu.