Finkšt privozil Sloveniji prve letošnje stopničke na domačih tleh

Na tretji dirki slovenskega kolesarskega tedna se je v Novi Gorici izkazal Tilen Finkšt, ki je zasedel 3. mesto.
Fotografija: Tilen Finkšt na štartu torkove dirke. FOTO: Adria Mobil/Vid Ponikvar, Sportida
Odpri galerijo
Tilen Finkšt na štartu torkove dirke. FOTO: Adria Mobil/Vid Ponikvar, Sportida

Pod streho je še tretje od štirih dejanj slovenskega kolesarskega tedna, na Veliki nagradi Goriške in Vipavske doline smo dočakali tudi prve slovenske stopničke. V šprintu razredčene glavnine je slavil Italijan Mattia Negrente iz razvojne ekipe Astane, kolesar novomeške Adrie Mobil Tilen Finkšt pa je zasedel tretje mesto.

Lahko bi se razpletlo s še tretjo zmago Poljaka Marcina Budzinskega, ki je znova napadel v zaključku, a ga je glavnina ujela le dobrih 20 metrov pred ciljem.  Izpostaviti velja še 8. mesto Avstralca Dylana Hopkinsa, ki dirka za Ljubljana Gusto Santic. 

»Kasneje, ko smo šli proti malim krogom, ki so zelo tehnični, je bilo kar napeto. Vsak položaj v skupini je bil pomemben pred klancem v krogu. Fantje so opravili super delo, bili smo v osredju. Tudi s tretjim mestom smo lahko zadovoljni,« je po dirki v spletnem prenosu Slovenske turistične organizacije dejal Finkšt.

Slovenska kolesarska pomlad se bo zaključila v nedeljo v Novem mestu z VN Adrie Mobil, kjer bo lansko zmago branil prav Finkšt. 

Results powered by FirstCycling.com

 

Komentarji: