Tanja Žakelj, Filip Flisar & Co. dobili nov kolesarki park

Profesionalna kolesarska ekipa Unior Tools se je s tekmovalci predstavila v novem Bike parku v Podutiku.

Objavljeno
16. junij 2015 18.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Kolesarsko društvo Rajd je v Podutiku predstavilo nastajajoči gorskokolesarski park. Uradno ga bodo sicer odprli v naslednjih tednih, se pa vsi koelsarski navdušenci že veselijo nove pridobitve, ki je nastala ob sodelovanju Mestne občine Ljubljana, KD Rajd in profesionalne kolesarske ekipe Unior Tools Team.

Park si je v družbi predsednika Kolesarske zveze Slovenije Tomaža Grma ogledal tudi ljubljanski župan Zoran Janković in pozdravil angažma »Rajdovcev«, ki so skozi zapuščeni kamnolom uredili poligon za vse generacije. Park bo predvsem omogočal razvoj gorskokolesarskega podmladka.

Po progi se je tako že zapeljal Žiga Pandur, tekmovalec v spustu v ekipi Unior Tools, ki je ob tej priložnosti tudi predstavila svoje letošnje člane. Glavni imeni sta kajpak evropska prvakinja in nekdanja zmagovalka svetovnega pokala v olimpijskem krosu Tanja Žakelj ter svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar, ki se letos preizkuša med BMX kolesarji. »Dobro je, da imajo mladi prostor, kamor lahko zahajajo in se najdejo v neki aktivnosti,« je menil brkati Štajerec. Proga sicer ni najbolj primerna za njegovo kolo, je pa vseeno obljubil, da jo bo tu in tam preizkusil. Tudi Žakljeva je bila mnenja, da je Bike park za Ljubljano odlična pridobitev, sicer pa spregovorila tudi o svojem začetku sezone. Čeprav na prvih dveh dirkah svetovnega pokala ni bila v vrhu, je z optimizmom zrla v nadaljevanje sezone.

Ob Žakljevi in Flisarju so se predstavili tudi vsi tekmovalci v spustu Pandur, Zarja Černilogar, Jure Žabjek, Nal Otoničar ter Škota Ruaridh Cunningham in Reece Wilson, pa še en BMX kolesar Kevin Berginc.