Giant-Alpecin na Touru brez Kittla, Katjuša brez Špilaka

Kolesarstvo moštvo Giant-Alpecin je izbralo devet članov, ki bodo nastopili na dirki med Franciji. Med njimi ni Marcela Kittla.

Objavljeno
25. junij 2015 16.30
Posodobljeno
25. junij 2015 16.48
CYCLING-FRA-GBR-TDF2014-LINE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pariz - Kolesarska ekipa Giant-Alpecin je izbrala devet kolesarjev, ki jo bodo zastopali na prihajajoči dirki po Franciji. Med izbranci ni Nemca Marcela Kittla in Slovenca Luke Mezgeca.

Če je bil Mezgec že prej seznanjen s tem, da ne bo nastopil na Touru, saj ni bil uvrščen na širši seznam kandidatov, pa je Kittel pričakoval, da bo sodeloval na tej prestižni dirki.

»Seveda sem razočaran, ker ne bom nastopal na Tour de Francu. Toda moram gledati naprej in se osredotočiti na nove cilje. To, da nisem v ekipi, je najtežji trenutek moje kariere. Že prisilen počitek ni bil lahek. Bili so časi, ko bo najraje odvrgel brisačo, toda skušal sem ostati močan in najti pot. To je zame nov udarec, ker si nisem prislužil zaupanja ekipe. Položaj ni dober, po drugi strani pa je poučen. Naučil se bom spopasti s takšnimi stvarmi in bom zrasel,« je povedal Kittel, ki je na zadnjih dveh Tourih zmagal na osmih etapah.

Nemški kolesar ima sicer v tej sezoni za seboj le 19 dirkaških dni. Do januarske dirke po Avstraliji se je spopadal z boleznijo, se vmes 1. maja vrnil na dirko po Yorkshiru, a že v prvi etapi odstopil. Konec maja je popolnoma okreval in bil nared za dirkanje, vendar pa člani njegove ekipe mislijo, da njegova pripravljenost ni na ustrezni ravni.

»Tour de France je naporna dirka in na res visoki ravni. Moramo gledati, kako je ekipa močna ali šibka. Obstaja tveganje, da bi predčasno končal dirko, to bi oslabilo možnosti njegovih moštvenih kolegov,« je povedal moštveni direktor Iwan Spekenbrink.

Giant-Alpecin bodo zastopali Nizozemci Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam in Albert Timmer, Nemca John Degenkolb in Simon Geschke, Francoz Warren Barguil in Avstrijec Georg Preidler.

Katjuša brez Špilaka

Svojih devet udeležencev dirke Po Franciji so razkrili tudi pri Katjuši. Na njihovem seznamu so Italijani Giampaolo Caruso, Luca Paolini in Jacopo Guarnieri, Španca Joaquim Rodriguez in Alberto Losada, Rus Dmitrij Kozončuk, Portugalec Tiago Machado, Norvežan Alexander Kristoff in Avstrijec Marco Haller.

Dirko bo tako izpustil odlični slovenski kolesar Simon Špilak, ki je po nedavni zmagi na dirki Po Švici dejal, da so trije tedni dirkanja na najvišji ravni zanj prehud zalogaj.