Giro Rosa: pet članic ljubljanske zasedbe v času zmagovalke

V četrti etapi ženske kolesarske dirke Po Italiji je bila najhitrejša Belgijka Jolien d'Hoore, članica zasedbe Wiggle High5.

Objavljeno
04. julij 2017 00.50
J. P.
J. P.

Occhiobello - Zmagovalka četrte etape 28. izvedbe ženske kolesarske dirke Po Italiji je 27-letna Belgijka Jolien d'Hoore, članica zasedbe Wiggle High5, ki je imela najmočnejše noge v ciljnem šprintu na 118-kilometrski progi s štartom in ciljem v Occhiobellu. Zanjo je to že osma letošnja zmaga in jubilejna 35. v karieri, na rožnatem Giru pa si do danes konkurence še ni pokorila.

V njenem času je ciljno črto prečkalo še 64 tekmic, tudi vse najboljše v skupni razvrstitvi, tako da je v rumenem ostala Boels-Dolmansova Nizozemka Anna van der Breggen, ki ima pred prvo zasledovalko, domačo matadorko Eliso Longo Borghini (Wiggle High5), 26 sekund naskoka. Breggnova je v prejšnjih treh izvedbah italijanske pentlje vselej končala v elitni trojici: predlani je zmagala, leto prej in pozneje pa zasedla tretje mesto.

Na Giru Rosi tekmujejo tudi kolesarke zasedbe BTC City Ljubljana, danes so v glavnini ciljno črto prečkale Poljakinja Eugenia Bujak na 14., Srbkinja Jelena Erić na 26., Polona Batagelj na 43., Švedinja Hanna Nilsson na 48. in Urša Pintar na 61. mestu. V skupni razvrstitvi zaenkrat odlično kaže Nilssonovi in Pintarjevi, ki s štiriminutno zamudo zasedata 15. oziroma 16. mesto. Jutri čaka udeleženke skoraj 13-kilometrski posamični kronometer v Sant'elpidiu a Mare.