Giro Rosa: tudi v drugi etapi slovenska ekipa v »top 10«

Kolesarka ekipe BTC City Eugenia Bujak je v 2. etapi Gira Rosa osvojila 9. mesto, skupno pa napredovala na 14.

Objavljeno
05. julij 2015 19.55
Giro Rosa, Lučine
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Treviso - Potem ko so kolesarke včeraj v Sloveniji odprle 26. Giro Rosa se je najtežja kolesarska preizkušnja za dekleta že preselila v Italijo, v Benečijo, kjer je v 121 kilometrov dolgi preizkušnji zmagala Američanka Megan Guarnier. Skušaj z etašno zmago je oblekla tudi rožnato majico, saj je v skupnem seštevku prehitela Nizozemko Anno Van Der Breggen, pred katero ima zdaj dve sekundi prednosti.

Izkazale so se tudi kolesarke slovenske ekipe BTC City, Poljakinja Eugenia Bujak je zasedla deveto mesto, za najhitrejšo skupino je zaostala minuto in 44 sekund. V skupnem seštevku je Bujakova napredovala na 14. mesto, njen zaostanek znaša točno dve minuti.

Najboljša Slovenka, prav tako članica ljubljanske ekipe, je bila Polona Batagelj, zaostala je minuto in 47 sekund ter se uvrstila na 27. mesto. Skupno zaostaja dve minuti in šest sekund, kar jo uvršča na 19. mesto. Dekleta so tako že uresničila pričakovanja šefa Gorazda Penka, ki si je po včerajšnjem 9. mestu Mie Radotić zaželel še kakšne uvrstitve v najboljšo deseterico ter seveda tudi čim boljšo skupno uvrstitev.

Jutri se bodo dekleta pomerila v 3. etapi, od Curtatoneja do Mantove (130 km).