Halzer končal svetovni pokal na osmem mestu

Slovenski gorski kolesar Miha Halzer je sezono svetovnega pokala gorsko-kolesarskega krosa na izpadanje končal na osmem mestu.

Objavljeno
23. avgust 2014 10.02
Kolesarska zveza Slovenije
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Meribel - Končana je sezona gorsko-kolesarskega krosa na izpadanje za svetovni pokal, ki jo je najboljši slovenski kolesar v tej disciplini Miha Halzer končal na skupnem osmem mestu. Ob tem je treba poudariti, da je Hrastničan nastopil le na dveh tekmah, od katerih je na eni tudi zmagal.

29-letni Halzer je maja dobil dirko svetovnega pokala na Češkem, a že na naslednjih preizkušnjah (eni za evropski naslov) končal v ozadju, kar ga je prepričalo v odločitev, da v tej sezoni svetovnega pokala ne nastopi več. Kljub vsemu pa nekdanji evropski in svetovni podprvak še ni povsem odpisal septembrskega svetovnega prvenstva na Norveškem. Halzer je v tej sezoni svetovnega pokala zbral 63 točk, od tega 60 za zmago v češkem Novem Mestu.

Sinočnjo finalno dirko v francoskem Meribelu, kjer Halzer ni nastopil, sta sicer dobila Belgijec Fabrice Mels in Švicarka Linda Indergand. Mels je z zmago osvojil tudi skupni seštevek, pri ženskah pa je svetovni pokal osvojila Švicarka Kathrin Stirnemann. Od Slovencev je nastopil le Kevin Berginc (Unior Tools Team), ki je osvojil 25. mesto.

Lovorika za skupno zmago, ki sta jo Stirnemannova in Mels osvojila sinoči, pa je zadnja pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze, saj se je ta odločila, da svetovnega pokala v eliminatorju ne bo več prirejala. Kaj se bo zgodilo s to disciplino in kaj posledično v naslednji sezoni čaka Halzerja in druščino zaenkrat še ni znano.