Kump bo na priložnost čakal do zadnje etape

Prolog kolesarske dirke Po Japonski je dobil Avstralec Anthony Giacoppo, Marko Kump z devetsekundno zamudo.

Objavljeno
29. maj 2016 18.45
Kolesarstvo
J. P.
J. P.

Sakai - Kolesarska dirka Po Japonski, na kateri zmago iz prejšnjih dveh sezon brani Iranec Mirsamad Pourseyedi, član moštva Tabriz Shahrdari (predlani se je s končnim drugim mestom izkazal tudi Slovenec Grega Bole), se je začela z današnjim 2,65 kilometra dolgim prologom s štartom in ciljem v Sakaiju, ki pa seveda še ni izluščil favoritov za vrh. Najhitreje je z njim opravil Avstralec Anthony Giacoppo (Avanti IsoWhey), ki je pred dnevi dopolnil okroglih 30 let, zanj pa je to prva zmaga po juniju 2013, ko je s tekmeci opravil v četrti etapi malezijske preizkušnje.

Na zmagovalnem odru sta mu družbo delala še Kolumbijec Carlos Eduardo Alzate, moštveni kolega Janija Brajkoviča pri UnitedHealthcare, z istim časom in domači kolesar Narijuki Masuda (Utsunomiya Blitzen), ki je zamudil dve sekundi. V konkurenci 94 udeležencev je tudi slovenski zastopnik Marko Kump, član Lampre-Meride, ki je na 40. mestu zaostal devet sekund. Dirka se jutri nadaljuje s prvo od sedmih etap na 105 kilometrov dolgi progi s štartom in ciljem v Kjotu.

Kump bo imel sicer priložnost za odmevnejši dosežek v prihodnjih treh etapah, ki resda ne bodo ravno ravninske, vseeno pa ne tako zahtevne, da bi preprečile zaključni skupinski šprint. Klasična šprinterska bo le zadnja etapa, ko bo imel 27-letni nekdanji član Adrie Mobil lepo priložnost za prvo zmago v majici Lampreja, saj šprinterjev iz svetovne »prve lige« ni na štartu.

IZIDI PROLOGA

1. Anthony Giacoppo (Avst, Anati IsoWhey) 3:19
2. Carlos Eduardo Alzate (Kol, UnitedHealthcare) - isti čas
3. Narijuki Masuda (Jap, Utsunomiya Blitzen) + 0:02
4. Hideto Nakane (Jap, Aisan) 0:03
5. Jon Aberasturi (Špa, Ukyo) - isti čas
40. Marko Kump (Slo, Lampre-Merida) 0:09