Kump v Omanu začel z 11. mestom

Marko Kump je na kolesarski dirki po Omanu v prvi etapi v ciljnem šprintu zasedel 11. mesto. Zmagal je Alexander Kristoff.

Objavljeno
14. februar 2017 16.10
Kolesarstvo
N. Gr.
N. Gr.

Muškat - Slovenski kolesar Marko Kump, ki v letošnji sezoni dirka kot član ekipe UAE Abu Dhabi, je v uvodni etapi dirke po Omanu končal tik za prvo deseterico. Na povsem ravninski etapi, ki se je pričakovano končala s šprintom glavnine, je prvo zmago v sezoni slavil Norvežan Alexander Kristoff, ki brani barve ruske Katjuše. 

Kristoff je z današnjo zmago na najboljši način začel priprave za sezono spomladanskih klasik, kjer sodi v ožji krog favoritov za najvišja mesta. Najbližje Norvežanu je prišel mladi italijanski šprinter Kristian Sbaragli (Dimension Data), tretje mesto v šprintu je pripadlo Sonnyju Colbrelliju (Bahrain Merida). Italijanu sta do tretjega mesta pomagala tudi Borut Božič in Grega Bole, ki sta v zaključku zaostala za prvo skupino. Božič je na 131. mestu zaostal minuto in 23 sekund, Bole pa na 135. mestu minuto in 39 sekund. O skupnem zmagovalcu dirke po Omanu, ki se bo končala v nedeljo, bo odločala 5. etapa s ciljnim vzponom na Zeleno goro. 

Dirka po Omanu (2-UCI), Al Sawaadi - Naseem, 176,5 km:

1. Alexander Kristof (Nor, Katjuša)     3:46,29

2. Kristian Sbaragli (Ita, Dimension-Data)

3. Sonny Colbrelli (Ita, Bahrain Merida)

4. Lasse Norman Hansen (Dan, Aqua-Blue)

5. Sebastian Lucas Haedo (Arg, UnitedHealthCare)

6. Jakub Mareczko (Ita, Willer-Triestina)

7. Roy Jans (Bel, WB)

8. Benjamin Giraud (Fra, Delko-Marseille)

9. Sascha Modolo (Ita, UAE-Abu Dhabi)

10. Manuel Belleti (Ita, Willer-Triestina)

11. Marko Kump (Slo, UAE-Abu Dhabi)  vsi isti čas

131. Borut Božič (Slo, Bahrain Merida)  +1,23

135. Grega Bole (Slo, Bahrain Merida)   +1,39