Lotta Lepistö najhitrejša v šprintu, Erićeva v dvajseterici

Ženski Giro se je nadaljeval s šprintersko šesto etapo, kjer je bila prvič letos najhitrejša Finka Lotta Lepistö.

Objavljeno
05. julij 2017 21.40
N. Gr.
N. Gr.

Roseta degli Abruzzi - V vroči, a le 116 kilometrov dolgi ravninski etapi, ki je bila nekoliko težja le v zaključku, se je v šprintu pomerila manjša skupinica kolesark, ki si je v zadnjem kilometru nabrala nekaj metrov prednosti. Tokrat je favorizirano Američanko Coryn Rivera presenetila Finka Lotta Lepistö, ki je bila za nekaj centimetrov hitrejša od Američanke.

»Bilo je zelo vroče in od štarta smo dirkale na polno, zato etapa ni bila lahka. Zadnji krog smo prevozile štirikrat in čeprav je bil zahteven, sem se počutila dobro. Športni direktor Thomas Campana je bil prepričan, da je etapa za nas idealna in kljub vzponom sem mu verjela,« je dejala finska državna prvakinja po prvi letošnji zmagi na Giru Rosa.

V skupnem seštevku do sprememb ni prišlo, Jelena Erić je bila pri vrhu druge skupine in je šesto etapo končala na 19. mestu, a tako želene deseterice še vedno ni na vidiku. Tokrat je nekoliko razočarala Poljakinja Eugenia Bujak, ki letos očitno ni v tako dobri formi, kot je bila v preteklih izvedbah Gira Rose, ko je ambicije ekipe BTC City Ljubljana nosila na svojih ramenih.

Glavno orožje ljubljanske ekipe Hanna Nilsson je končala z enakim časom kot vse najboljše, ob njej je bila tudi Polona Batagelj, Urša Pintar pa je izgubila dobre pol minute. Nilssonova je v skupnem seštevku na 16. mestu, za prvo deseterico pa zaostaja za minuto in pol. Zdaj sledijo tri na papirju razgibane etape, ki pa po besedah Gorazda Penka niso dovolj težke, da bi v njih lahko prišlo do večjih sprememb v skupnem seštevku. Morda pa so italijanski organizatorji spet presenetili s povsem napačno zarisanim profilom etap in bo kolesarke pričakalo kakšno presenečenje v obliki težjega vzpona, kjer na ženskih dirkah ponavadi pride do velikih selekcij.