Matteo Trentin najbolj spreten v zahtevnem zaključku 

Italijanski šprinter QuickStepa Matteo Trentin se je najbolje znašel v zahtevnem zaključku četrte etape.

Objavljeno
22. avgust 2017 19.36
CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA
N. Gr.
N. Gr.

Tarragona - Zahteven četrti dan na Vuelti se je končal z zaključnim šprintom, pred tem pa je kolesarje čakalo skoraj 200 kilometrov z vetrom v prsa in visoki vročini, živo srebro se je na sredini etape približalo 40 stopinjam in temu primeren je bil tudi tempo v glavnini. 

V zaključku vendarle ni prišlo do presenečenja in o zmagovalcu je odločil šprint, a so si organizatorji privoščili preveč z zelo zahtevnim zaključkom po centru Tarragone. V zadnjih 1100 metrih so morali kolesarji prevoziti štiri zelo zahtevne ovinke, ki so onemogočili delo šprinterskih vlakov.

V zadnjih 300 metrov, kjer se je cesta nekoliko vzpenjala, je na prvem položaju prišel Juan Jose Lobato, a ga je Matteo Trentin presenetil iz zavetrja in QuickStepu privozil še drugo letošnjo zmago na Vuelti, Lobato pa je končal kot drugi. Zaključek je terjal tudi nekaj žrtev, tik pred oznako za zadnje tri kilometre sta se na tleh znašla Domenico Pozzovivo in Daniel Moreno, ki sta oba izgubila precej časa in izpadla iz resnega boja za deseterico v skupnem seštevku. 

Slovencev Jana Polanca, Mateja Mohoriča (oba Emirates) in Domna Novaka (Bahrain Merida) ni bilo v ospredju. Prva dva sta ciljno črto prepeljala v času zmagovalca na 79. in 84. mestu, Novak pa je bil 177. s 4:15 minute zamude. Skupno je od Slovencev najboljši Polanc, ki je s 3:10 minute zaostanka 30. V majici vodilnega težav z ravninsko etapo ni imel Chris Froome, ki bo v rdečem tudi jutri. 

Zanimiv razplet se obeta na naslednji, 158 km dolgi etapi od Benicassima do Alocissebre, ki je zelo razgibana, cilj pa neposredno po kratkem, a zelo strmem vzponu.

Dirka po Španiji, 4. etapa:

1. Matteo Trentin (Ita/Quick-Step Floors) 4:43:57
2. Juan Jose Lobato (Špa/LottoNL-Jumbo)
3. Tom van Asbroeck (Bel/Cannondale-Drapac)
4. Edward Theuns (Bel/Trek - Segafredo)
5. Jens Debusschere (Bel/Lotto Soudal)
6. Sacha Modolo (Ita/Emirates)
7. Lorrenzo Manzin (Fra/FDJ)
8. Soeren Andersen (Dan/Sunweb)
9. Youcef Reguigui (Alž/Dimension Data)
10. Jetse Bol (Niz/Manzana Postobon)
79. Jan Polanc (Slo/Emirates)
84. Matej Mohorič (Slo/Emirates)
177. Domen Novak (Slo/Bahrain Merida) + 4:15