Na finalu v Val di Soleju Slovenci v ozadju

Slovenski gorski kolesarji se na finalni tekmi svetovnega pokala niso pretirano izkazali. Zarja Černilogar na 23. mestu.

Objavljeno
22. avgust 2015 18.58
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Trento - Američan Aaron Gwin in Britanka Rachel Atherton sta z zmagama na finalu svetovnega pokala v gorskokolesarskem spustu potrdila zmago v skupnem seštevku. Slovenci niso blesteli, še najboljši rezultat je uspel Zarji Černilogar, ki je bila 21., a je v finalu nastopilo le 23 deklet.

Mesto za članico Unior Tools Teama se je uvrstila Monika Hrastnik (Črn Trn), ki je v četrtek zvečer osvojila četrto mesto na svetovnem prvenstvu v štirikrosu, prav tako v Val di Soleju. Bil pa je to prvi finalni nastop v svetovnem pokalu za Hrastnikovo.

Athertonova je v finalu ugnala Francozinjo Myriam Nicole in rojakinjo Manon Carpenter. Černilogarjeva je v skupnem seštevku edina Slovenka s točkami svetovnega pokala, zbrala jih je 35 in osvojila 27. mesto.

V moški konkurenci je bil Gwin hitrejši od Francoza Loica Brunija in Avstralca Troya Brosnana, takšen je tudi končni seštevek svetovnega pokala. Najboljši Slovenec danes je bil Žiga Pandur na 51. mestu, njegov moštveni kolega pri Unior Tools Teamu Jure Žabjek je končal na 71. mestu. V skupnem seštevku je Pandur zbral 85 točk in zasedel 79. mesto, 58 točk in 91. mesto je izkupiček Mirana Vauha, ki je bil za finale prepočasen. Žabjek je bil z 38 točkami 102.

V Val di Soleju je jutri na sporedu še olimpijski kros, ob 11.15 bosta nastopili Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj.