Policija aretirala olimpijskega podprvaka

Nekdanji kolesar Jack Bobridge se je znašel v težavah, avstralska policija ga je aretirala zaradi suma razpečevanja mamil.

Objavljeno
26. avgust 2017 11.44
CYCLING-AUS-TOUR
N. Gr.
N. Gr.

Melbourne - Jack Bobridge je po športnem slovesu globoko zabredel. Avstralec je bil vrhunski kolesar na velodromu, kjer je osvojil dve olimpijski srebrni medalji, ustvaril pa si je tudi zelo spodobno kariero kot cestni kolesar in v letih dirkanja zaslužil dovolj, da bi lahko v miru živel do konca življenja brez finančnih skrbi.

A se je zdaj 28-letnik zapletel v sumljive posle, policija je z nalogom preiskala njegovo stanovanje in našla velike količine MDMA ali ecstasyja in Bobridgeja pridržala. Po plačilu varščine so ga sicer izpustili, a mu zaradi suma razpečevanja prepovedanih drog grozi zaporna kazen v Avstraliji. 

Bobridge se je lani zaradi artritisa športno upokojil. Nastopil je na treh olimpijskih igrah, na zadnjih v Riu in 2012 v Londonu se je veselil srebra. Ob tem ima tudi deset kolajn s svetovnih prvenstev, od tega tri zlate, ter štiri zlate kolajne z iger Commonwealtha.