Posledice padca prehude, Tratnik bo izpustil dirko po Flandriji

V letošnji sezoni se je Jan Tratnik izkazal z zmago na klasiki Omloop Het Nieuwsblad, bil bi eden od tihih favoritov na Flandriji, a je minulo nedeljo padel.
Fotografija: Jan Tratnik po zmagi na Omloopu. FOTO: Dirk Waem/AFP
Odpri galerijo
Jan Tratnik po zmagi na Omloopu. FOTO: Dirk Waem/AFP

Že nekaj sezon Jan Tratnik dokazuje, da se lahko kosa z najboljšimi na tlakovanih klasikah, na Omloop Het Nieuwsbladu je z zmago presenetil vse in nato podredil priprave dirki po Flandriji, kjer bi moral biti del strahovito močne zasedbe Visme Lease a bike. 

Nizozemska zasedba je ostala brez Wouta van Aerta, ki bo dolgo celil zlomljena rebra, ključnico in prsnico, žal pa je padec že minulo nedeljo na dirki Gent–Wevelgem doletel tudi Tratnika. Sprva se je zdelo, da bo žilavemu Syuku uspelo zaceliti poškodbe in tudi če ne bi bil povsem stoodstotno pripravljen, bi bil dragocen košček v mozaiku Visme. 

Sredina dirka Dwars Door Vlaanderen, kjer je odstopil že po 80 kilometrih, ni napovedovala nič dobrega, zdaj je Tratnik potrdil, da so bolečine prehude. »Tega si nisem želel, v zadnjih tednih je bilo vse podrejeno pripravam na dirko po Flandriji. Žal ne gre, bolečine v mišicah so prehude, naredili smo vse, da bi se stanje izboljšalo, a ni nobenega napredka. Zdaj najprej potrebujem psihični odmor, koledar dirk je zelo natrpan, a se že veselim, da pridem na štart Gira,« je zapisal Tratnik.

Tudi na Giru bi moral biti pomočnik Van Aerta, a se trenutno ne zdi ravno verjetno, da bo Belgijec zares nared do dirke po Italiji. V tem primeru bi bolj proste roke lahko dobil tudi Tratnik, leta 2020 jih je z etapno zmago na rožnati pentlji že znal izkoristiti.

Preberite še:

Komentarji: