Preminil kolesarski olimpijski zmagovalec iz Aten

Dva meseca pred dopolnjenim štiridesetim letom je umrl nekdanji uspešen avstralski stezni kolesar Stephen Wooldridge.

Objavljeno
15. avgust 2017 10.24
J. P.
J. P.

Sydney - Dva meseca pred dopolnjenim štiridesetim letom je preminil nekdanji uspešen avstralski stezni kolesar Stephen Wooldridge, specialist za ekipne zasledovalne preizkušnje, na katerih se je okitil s štirikratnim naslovom svetovnega prvaka (med letoma 2002 in 2006) in lovoriko olimpijskega zmagovalca v Atenah leta 2004 skupaj z Graemom Brownom, Petrom Dawsonom, Brettom Lancastrom, Bradom McGeejem in Lukom Robertsom. Po poročanju avstralskih medijev si je sodil sam.

»Steva se ne bomo spominjali zgolj po njegovih tekmovalnih uspehih, temveč tudi po njegovem siceršnjem prispevku k športu,« se mu je poklonil prvi mož avstralskega kolesarstva Nick Green in izrazil sožalne besede pokojnikovim svojcem. Kolesarska zveza avstralske zvezne Novi Južni Wales (NSW) pa je v javnem sporočilu zapisala: »Bil je navdihujoča figura v steznem kolesarstvu. V teh težkih trenutkih so naše misli s Stephenovo družino in prijatelji.«

Leta 2005 je oče desetletnega sina in sedemletne hčerke prejel avstralsko odličje za zasluge v športu, desetletje pozneje pa so ga v Novem Južnem Walesu vključili v športno hišo slavnih.