Prvi izzivalec Tadeja Pogačarja spet na kolesu

Manj kot mesec dni po hudi prometni nesreči je kolumbijski kolesar Egan Bernal prvič spet sedel na kolo.
Fotografija: Egan Bernal s trofejo za zmago na dirki po Italiji. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Egan Bernal s trofejo za zmago na dirki po Italiji. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Manj kot mesec dni po hudi prometni nesreči je kolumbijski kolesar Egan Bernal prvič spet sedel na kolo. Edini latinskoameriški zmagovalec kolesarske dirke po Franciji je objavil video, v katerem poganja pedale sobnega kolesa, dvakrat pa je brcnil tudi žogo. Na posnetku je ob kolesu, ki ga poganja Bernal, še vedno viden tudi invalidski voziček. Pomembno pa je tudi sporočilo ob videu: »Nikoli drugim ne dovoli, da ti rečejo, da nečesa ne zmoreš.«

image_alt
Sanjsko Pogačarjevo sezono je mogoče preseči

Kolesar ekipe Ineos Grenadiers si je v prometni nesreči, v kateri je trčil v avtobus, zlomil več reber pa tudi desno roko in si poškodoval čeljust, stegnenico in koleno. Zaradi poškodb prsnega koša je doživel tudi kolaps pljuč.

Vprašanje, ali bo res lahko izzval Pogačarja

Vsi strokovnjaki, ki sestavljajo zdravniško ekipo, ki zanj skrbijo, ostajajo prepričani v njegovo hitro okrevanje, pa čeprav je moral kar na pet operativnih posegov. Vprašanje pa je, kako bo dejansko s pripravo športne forme in ali Bernal lahko nastopi na letošnjem Touru, kjer bi se za skupno zmago udaril s slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem.

Preberite še:

Komentarji: