Radotićeva dobro okreva

Pri ljubljanski ženski kolesarski zasedbi BTC City kljub smoli zadovoljni z doseženim na La Route de France.

Objavljeno
17. avgust 2015 18.46
tlo-Giro Rosa
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska ženska kolesarska zasedba BTC City Ljubljana je sedemdnevno preizkušnjo La Route de France uspešno spravila pod streho, saj sta dve njeni članici končali v elitni deseterici - Polona Batagelj na šestem in Eugenia Bujak na osmem mestu. Po drugi strani sta se na dirki poškodovali Martina Ritter in Mia Radotić, predvsem padec Hrvatice je bil grd, a jo je - glede na videno - še dobro odnesla.

Takoj po trku v zaščitno ograjo so jo namreč prepeljali v bolnišnico, kjer je ostala dva dni na opazovanju, utrpela pa je poškodbo rame in rebra. Z ekipo je v Franciji ostala do zaključka preizkušnje, trenutno pa se počuti bolje in se namerava že kmalu vrniti v trenažni proces. »Imeli smo res veliko smole, a pred štartom takšnega rezultata nismo pričakovali, zato smo kljub vsemu zelo zadovoljni,« je pod tekmovalni teden črto potegnil trener in športni direktor Gorazd Penko.

Ljubljanska zasedba bo nov izziv našla že konec tedna na Švedskem, kjer se bo v petek in nedeljo udeležila dveh dirk svetovne ženske elite. Najprej bo na sporedu ekipni kronometer, nato pa še preizkušnja svetovnega pokala.