Richard Carapaz že po prvi etapi končal dirko po Franciji

Kolesarskega zvezdnika iz Ekvadorja je ustavila počena pogačica v levem kolenu
Fotografija: Richard Carapaz je po padcu potreboval medicinsko pomoč, a je dokončal etapo s 15 minutami zaostanka. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Richard Carapaz je po padcu potreboval medicinsko pomoč, a je dokončal etapo s 15 minutami zaostanka. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Ekvadorski kolesarski as Richard Carapaz je moral zaradi počene pogačice v levem kolenu predčasno končati dirko po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo EF Education-EasyPost. Olimpijski prvak s cestne dirke v Tokiu je padel na spustu s predzadnjega kategoriziranega vzpona v prvi etapi v okolici Bilbaa.

Carapaz je padel 22 km pred ciljem današnje etape, ki jo je dobil Britanec Adam Yates (UAE Team). Na istem mestu je padel in odstopil tudi Španec Enric Mas (Movistar). Lani drugouvrščeni na domači dirki po Španiji si je zlomil desno lopatico.

Ekvadorec je za razliko od Masa sicer nadaljeval preizkušnjo, a s povsem okrvavljenim kolenom ciljno črto prevozil 15 minut za zmagovalcem. Po etapi je opravil rentgenski pregled, ki je pokazal manjši zlom pogačice. Prejel je tudi tri šive. Njegova ekipa je sporočila, da se je Carapaz že odpravil v domovino, kjer ga čaka rehabilitacija.

Tridesetletni Carapaz je od letos član EF Education-EasyPosta, pred tem pa je v svetovni seriji dirkal še za Ineos Grenadiers in Movistar. Na dirki po Franciji je leta 2021 končal na tretjem mestu za slovenskim asom Tadejem Pogačarjem in Dancem Jonasom Vingegaardom.

Na tritedenskih pentljah je slavil na Giru 2019, takrat je bil še en slovenski as Primož Roglič skupno tretji. Drugi za Avstralcem Jaijem Hindleyjem je bil Carapaz še na lanskem Giru, prav tako drugi pa je bil še na Vuelti 2020, ko ga je ugnal le Roglič.

Preberite še:

Komentarji: