Rogličev cilj ostaja etapni uspeh

»Poskusil bom v več etapah, potem pa bomo videli. Če poskušaš večkrat, se ti enkrat posreči.«

Objavljeno
10. julij 2017 20.28
J. P.
J. P.

Bordeaux - Prvi prost dan na 104. izvedbi slovite kolesarske dirke Po Franciji bo še posebej koristil tekmovalcem, ki so na včerajšnji kraljevski etapi padli, saj bodo skušali zaceliti rane. Med njimi k sreči ni bilo slovenskega debitanta Primoža Rogliča, člana moštva LottoNL-Jumbo, ki je varno prečkal ciljno črto etape, v kateri je poskusil z begom, je pa na gorskih ciljih zbral 30 točk in je v posebni razvrstitvi drugi - zgolj za Francozom Warrenom Barguilom s 60 točkami.

»Pred dvema dnevoma sem bil dvakrat na tleh, še dan prej sem poskušal, a se ni posrečilo. Včeraj je bilo bolje, tudi počutje je bilo boljše. S kraljevsko etapo sem lahko zadovoljen, šlo je dokaj po načrtu. Bilo je sicer težko, edini iz naše ekipe sem bil v begu, skoraj vsi ostali so imeli pomočnike. Položaj ni bil najbolj ugoden, naposled mi je zmanjkalo moči za zadnji klanec. Z optimizmom gledam v prihodnje dni,« je za STA strnil vtise 27-letni Kisovčan, nekdanji smučarski skakalec.

Letošnji Tour je predčasno zapečatilo že 17 kolesarjev, tudi LottoNL-Jumbo je včeraj ostal brez Roberta Gesinka in Josa van Emdna. »To je kolesarstvo. Težko je načrtovati in si vnaprej zamišljati stvari. Zgodi se ogromno nepotrebnega. Nič, gremo naprej, odstopa ne bi smela vplivati na nadaljnje nastope naše ekipe. Z Georgeem Bennettom bova skušala čim višje v generalni razvrstitvi,« poudarja Roglič, ki ta hip drži 37. mesto.

V prejšnjih etapah je pri padcih utrpel odrgnine po boku, kolenu, hrbtu, vendar pa se ne namerava predati, še vedno kuje etapni uspeh, za katerega je garal med pripravami: »Poskusil bom v več etapah, bomo videli. Če poskušaš večkrat, se ti enkrat posreči. Kronometer v Marseilleu je še daleč. Verjetno bom še poskušal s pobegi v zahtevnejših etapah. Vse pa bo odvisno od zdravja in počutja.«