Rohan Dennis novi rekorder v vožnji na eno uro

Avstralec Rohan Dennis je v eni uri prevozil 52 kilometrov in 491 metrov ter postal svetovni rekorder.

Objavljeno
09. februar 2015 17.47
CYCLING-AUS-TOUR
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Gretchen - Kolesar švicarske ekipe BMC je na velodromu v Gretchnu prevozil 52 kilometrov in 491 metrov in za 639 metrov popravil rekord, ki ga je postavil Matthias Brandle.

Rekord v vožnji na eno uro je po lanski spremembi pravil spet pritegnil pozornost najboljših kolesarjev. Prvi je rekordno znamko ob koncu kariere lani postavil Jens Voight, sledil mu je Matthias Brandle, 24-letni Dennis pa je z 210 krogi v švicarskem Gretchnu letvico postavil zelo visoko.

»Utrujen sem, ampak zelo ponosen na svoj dosežek. BMC mi je olajšal delo, saj sem bil med pripravami povsem neobremenjen. Ob koncu sem zelo trpel, ampak mislim, da mi je uspela odlična vožnja,« je bil z rekordom zadovoljen zmagovalec letošnje dirke Tour Down Under.

Rekordni dosežek pa bo kmalu na hudi preizkušnji, saj se bo na velodromu junija preizkusil tudi olimpijski prvak v vožnji na čas Bradley Wiggins. Britanec letos končuje kariero na cesti, potem pa se bo posvetil pripravam na olimpijske igre v Riu 2016, kjer se bo v lov na odličja podal kot član britanske reprezentance na velodromu.