Slovenec Kump na BinckBank Touru le za Theunsom, Koren končal z izpahnjeno ramo

Marko Kump je v četrti etapi dirke BinckBank Tour osvojil drugo mesto, na stopničkah sta mu družbo delala dva Belgijca.

Objavljeno
10. avgust 2017 19.04
CYCLING-NED-BINCKBANK
L. Z.
L. Z.
Maastricht - Slovenski kolesar Marko Kump se je v četrti etapi dirke BinckBank Tour na Nizozemskem izkazal z drugim mestom. Član ekipe UAE Emirates je po 154,2 kilometra v Lanakenu zaostal le za Belgijcem Edwardom Theunsom, tretji je bil še en Belgijec Tim Merlier. Skupno vodstvo je zadržal Švicar Stefan Küng, poroča STA.

Omenjena trojica je v zaključnem sprintu pokvarila načrte Slovaku Petru Saganu, ki je danes veljal za prvega favorita, a se je na koncu moral zadovoljiti s četrtim mestom. Sagan sicer lovi jubilejno stoto profesionalno zmago, devetindevetdeseto je dosegel včeraj.

"Bil je nor dan s številnimi zavoji, nekateri so bili res tesni, vse skupaj so otežile še mokre ceste. Kot ekipa smo bili vselej v dobrem položaju. To je bilo na tako zahtevni trasi pomembno in zaradi tega sem lahko prihranil nekaj moči za sprint. Na začetku sprinta sem bil sprva malo zaprt, toda ujel sem kolo Teunsa, mogoče malo prepozno, da bi ga lahko prehitel," je za spletno stran ekipe UAE Emirates povedal Kump.

Naslednji Slovenec na cilju je bil Luka Pibernik na 29. mestu. Grega Bole (oba Bahrain-Merida) je bil 44., oba sta etapo končala v času zmagovalca. David Per (Bahrain-Merida) je bil z zaostankom 1:12 minute 134., Jan Polanc (UAE Emirates) je bil 160.

Med Slovenci je bil najmanj zadovoljen Kristjan Koren iz ekipe Cannondale-Drapac, saj si je ob padcu izpahnil levo ramo. "Težko je reči, kako dolgo bo okreval. Vse je odvisno od tega, kako mu bo šlo v naslednjih nekaj dneh," je povedal zdravnik ekipe Prentice Steffen.

Današnja etapa je bila sicer zelo podobna lanski, ko je svojo prvo in do zdaj edino zmago v svetovni seriji zabeležil Pibernik. Za razliko od letošnje trase je bila lanska nekaj bolj hribovita, Pibernik pa je prišel do zmage po begu.