Štirje Slovenci na letošnjem Touru

Na letošnji kolesarski dirki Po Franciji bodo nastoplil Janez Brajkovič, Borut Božič, Grega Bole in Primož Roglič.

Objavljeno
26. junij 2017 21.54
J. M.
J. M.

Ljubljana - V soboto se začenja 104. izvedba največje kolesarske dirke na svetu. Letos bodo na Touru nastopili štirje slovenski kolesarji. Barve Bahraina Meride bodo zastopali državni podprvak v cestni vožnji Grega Bole ter Borut Božič in Janez Brajkovič, za nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo pa bo nastopil Primož Roglič.  

Za slednjega bo to prvi nastop na tej dirki, že prvi dan pa bo imel tudi priložnost za to, da obleče rumeno majico, saj se letošnji Tour začne s kronometrom v Düsseldorfu. Ostali trije kolesarji imajo z nastopanjem na francoski pentlji že nekaj več izkušenj, tokrat pa bodo na Touru v vlogi pomočnikov, saj ekipa računa predvsem na boj za zeleno majico, v katerega naj bi se vmešal Italijan Sonny Colbrelli.   

Letošnji Tour bo sicer potekal v štirih državah, saj se bodo kolesarji iz Nemčije podali v Belgijo ter nato prek Luksemburga prišli do Francije, kjer bo 23. julija, po peklu najprej Pirinejev in nato še Alp, okronan novi kralj Toura. Lansko zmago brani Britanec Chris Froome.