Tudi Penkova dekleta na Vuelti

Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana bo v nedeljo nastopila na enodnevni dirki La Madrid Challenge by La Vuelta.

Objavljeno
10. september 2015 15.34
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - V okviru tretje največje kolesarske dirke na svetu bodo v Španiji gostovala tudi dekleta. V nedeljo bo na ulicah Madrida enodnevna ženska različica dirke Vuelte, ki se je bo udeležilo le dvajset povabljenih ekip, med njimi tudi ekipa BTC City Ljubljana.

Dekleta, ki jih vodi trener Gorazd Penko, so v tej sezoni že kar stalne udeleženke najprestižnejših dirk. Preizkušnje La Madrid Challenge by La Vuelta se bo lotila ekipa v postavi Polona Batagelj, Eugenia Bujak, Urša Pintar, Anja Rugelj, Olena Pavluhina, pridružila se jim bo tudi nova članica Corinna Lechner. Slednja se je letos ekipi pridružila le za krajše obdobje, naslednje leto pa si želi postati stalna članica ekipe.

Ljubljanska ekipa je od junija nanizala že 37 štartov. V skupnem seštevku svetovnega pokala se je uvrstila na odlično 11. mesto, najbolje uvrščena članica pa je bila Bujakova na 29. mestu. Poljakinja bo tudi glavni adut v Madridu, saj je v odlični formi.

Kolesarke bodo morale prevoziti dobrih 85 km ravninske proge, ki bo speljana v 15 krogih po 5,7 km in bo potekala po središču Madrida. Organizatorji želijo slediti uspehu enodnevne ženske dirke, ki je julija potekala v okviru moške dirke po Franciji.