V rdečem je premagal tudi bočni veter

Primož Roglič ostaja vodilni na UAE Touru, drugo etapo je dobil Fernando Gaviria. 
Fotografija: Primož Roglič ostaja v rdečem. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič ostaja v rdečem. FOTO: AFP

Yas Island – Bočni veter na dirkah na Bližnjem vzhodu ni nič nenavadnega, zobe je kolesarjem pokazal tudi v drugi etapi dirke UAE Tour, kjer Primož Roglič še vedno nosi rdečo majico vodilnega. Rogliča je ekipa Jumbo Visma pametno držala v ospredju glavnine od samega začetka etape in ko je veter razbil skupino, je slovenski šampion ostal v ospredju.

Do konca etape, ki jo je v šprintu dobil Fernando Gaviria, so se skupine spet ujele med seboj, Roglič pa bo prvo gorsko etapo dočakal kot vodilni: »Pričakovali smo veter, tukaj to ni nobena redkost, fantje pa so opravili dobro delo in me pripeljali v ospredje, ko je bilo to potrebno. Počutim se dobro, a vzponov v tem delu sveta ne poznam, zato ne vem, kaj točno lahko pričakujem od naslednjih etap.« 

Fernando Gaviria je bil v šprintu hitrejši od Elie Vivianija. FOTO: AFP
Fernando Gaviria je bil v šprintu hitrejši od Elie Vivianija. FOTO: AFP


Za Gavirio sta se zvrstila Elia Viviani in Caleb Ewan, ki je bil spet nezadovoljen, saj naj bi ga Alexander Kristoff nepravilno oviral, ko je pripravljal šprint za Gavirio. Luka Mezgec je tokrat v šprintu končal na 18. mestu, Jan Tratnik pa v ozadju, kjer je končal tudi eden od kapetanov Bahrain Meride Rohan Dennis in z več kot dvema minutama zaostanka že pokopal upe na visoko uvrstitev v skupnem seštevku. 

Jutrišnja etapa se bo končala z dobrih deset kilometrov dolgim vzponom na Jebel Hafeet. 

Preberite še:

Komentarji: